PIKTORFESTÉK - ÚJÍTSA MEG OTTHONÁT AZ ÜNNEPEK ELŐTT, KREATÍV ÖTLETEINK SEGÍTSÉGÉVEL!

Újítsa meg otthonát az ünnepek előtt, kreatív ötleteink segítségével!

Amikor beköszönt az ősz, az ember szinte egyből karácsonyi hangulatban találja magát. Ez persze érthető is, hiszen az üzletekben már október végén megjelennek a különféle karácsonyi dekorációk, és ajándékok.

A karácsony a legdíszesebb, leghangulatosabb ünnep az évben. Ilyenkor összeül a család, megajándékozzuk egymást, bekuckózunk, és jókat eszünk.

Amennyiben már elkészítette az adventi asztaldíszt, érdemes egy nagyobb feladatba is belevágni és saját kezűleg elkészíteni az idei karácsonyi dekorációkat.

Az ajtódísz, az asztalterítő és a többi apróság mellett a szobák falán is érdemes kísérleteznie. Sokkal nagyobb és különlegesebb hatást érhet el vele, aminek az egész család örülni fog.

Cserélje le a képeket a falon!

Egyedi, de egyszerű díszeket készíthet saját kezűleg is. Sokszor egy-egy kreatív ötlet túl bonyolultnak és időigényesnek tűnhet, ami könnyen kedvét szegheti.

Azonban olyan ötleteket hoztunk, amit könnyedén elkészíthet szaktudás és komoly szerszámok nélkül is, ráadásul rövid idő alatt.

Készítsen karácsonyi színekben pompázó, ajándékokat ábrázoló vászonképeket pár alapvető kellék segítségével

Amire szüksége lesz a képek elkészítéséhez:

A vásznat helyezze letakart felületre, hogy megvédje a területet a lecsöppenő festéktől. Fújja le a festéksprayvel, amiből választhat kedve szerinti színeket, amik passzolnak otthonához. A spray szépen fed egy rétegben is, de ha nem lett egyenletes, használja két rétegben.

A két réteg között várja meg a flakonon előírt száradási időt. Ha teljesen megszáradt a festék, jöhet a szalag. Vágja méretre úgy, hogy vissza tudja hajtani a képen, mint ahogy a vászon is vissza van hajtva a kereten. 

Amikor a ragasztópisztoly felmelegedett, rögzítse a szalagokat egymásra merőlegesen, mint ahogy az ajándékdobozok oldalán láthatóak a szalagok.

A képeket felakaszthatja meglévő képei helyére is, de akár új központi szerepet is szánhat nekik a bejárat közelében. Már egy kép is látványos lehet, de ha két vagy három vásznat készítene, variálja azok színét a látványosabb eredményért. És hogy néz ki ez a gyakorlatban? A képért kattintson ide.

A szoba átfestése sem lehet akadály

Ha már egy ideje tervezi otthona átfestését, a karácsony előtti időszak épp alkalmas lehet. Ilyenkor úgyis alapos nagytakarítás következik az ünnep előtt, amit most letudhat egy kör alatt a festéssel is.

Az ünnephez jól passzolnak az olyan klasszikus színek, mint a fehér, a mélyzöld árnyalatok, vagy a piros lágyabb tónusai.

Ezek a színek igazán ünnepi hangulatúvá varázsolják a szobát, ami máris részévé válik a karácsonyi dekorációnak is. 

Az újgenerációs festékek segítségével már a szobafestés is egyszerű gyerekjáték, hiszen egy rétegben, gyorsan száradó technológiával akár 2-3 óra alatt a teljes folyamattal (a ki- és bepakolással együtt) is elkészülhet.

Egy-egy hangsúlyos falszakasz színesre festésével is látványos eredményt érhet el. A vendégek csak ámulni fognak megújult otthonán a közös ünneplés alatt.