PIKTORFESTÉK - ŐSZI DEKORÁCIÓS TIPPEK A DIY SZERELMESEINEK

Őszi dekorációs tippek a DIY szerelmeseinek

Az őszi dekorációk olcsón is megúszhatók. Nem kell hozzá más, csupán néhány könnyen fellelhető alapanyag, és egy kis kreativitás. Cserébe pedig kellemes teázós, takaróban kucorgós hangulat költözik otthonába.

Igyekezzünk olyan kiegészítőket használni, amelyek jól tükrözik az ősz színeit. Jó példa erre a narancs, a barna, és a bordó, amelyek igazi harmóniát alkotnak egymással.

Csak a tök

Ha ősz, akkor egyből előkerül a sütőtök, a lopótök és a tök mintájú, kisebb-nagyobb dísztárgyak is. Ezekhez az alapanyagokhoz könnyen hozzájuthat akár a piacon, vagy nagyobb élelmiszerboltokban is.

A különböző méretű tökök szépen mutatnak a bejárati ajtó mellett is. Benti dekorációként pedig összeállíthat belőle egy mutatós dísztál kompozíciót, elsárgult őszi levelekkel, gesztenyével, illetve tobozokkal párosítva.

A leleményesebbek akár ültethetnek is a tökbe, hiszen ha kikaparja a belsejét, csodásan mutatnak benne az apróbb, pozsgás sziklakerti növények is.

A természet kincsei

Sokszor nem is veszi észre az ember, mennyi szép dekorációs elem rejlik a természetben is. Egy-egy színjátszó, sárgás-bordós falevél, pár szem dió vagy gesztenye, a fenyők tobozai mind tartós és mutatós kiegészítői lesznek az őszi dekorációnak.

Néhány szál gyertya segítségével asztaldísz is készíthető. A leveleket spárgával a gyertya köré kötheti, köré pedig jöhetnek az apróbb kiegészítők. Pár perc alatt kész is az egész!

Mécsest tökből!

Ha nem szeretne sokat bajlódni a dekorációval, de mégis jó lenne, ha valami mutatós kerülne a házba, akkor próbálja ki a tökből készült gyertyát. Ehhez ugyanis nem kell más, mint egy tök és egy mécses gyertya. 

A tök felső részét vágja ki, akkora méretben, amekkora a mécses. Csak a tök felső 1 centméterétől váljon meg, hogy maradjon benne ami megtartja a mécsest. Illessze bele és már nincs is más hátra, mint meggyújtani és élvezni a kellemes őszi hangulatot.

Tál falevelekből

Az elkészítéshez szüksége lesz 20-30 darab őszi színekben játszó falevélre, tapétaragasztóra, egy ecsetre, egy tálra és némi fóliára. A falevél kiválasztása jó apropó arra, hogy egy néhány órás sétát tegyen az erdőben. Amint megtaláltuk az ideális falevelet, kezdődhet a dekorálás.

A tálat fedje be fóliával, erre tökéletes a háztartási frissentartó fólia is. Fordítsa fejjel lefelé, így fogja ráragasztani a leveleket, hogy végül tál formát kapjon. 

Keverjen ki tapétaragasztót, majd az ecset segítségével egyesével kenje be a leveleket mindkét oldalát, majd illessze a tálra. Ezt végezze el annyiszor, amíg a teljes tálat be nem fedi levelekkel.

Hagyja megszáradni, majd emelje le a megkeményedett leveleket az edényről. Kész is van a falevelekből készült tál!

kép forrás: www.szinesotletek.blog.hu