PIKTORFESTÉK - MEGMUTATJUK, HOGYAN TEGYE EGYEDIVÉ AZ IKEA BÚTOROKAT

Megmutatjuk, hogyan tegye egyedivé

az IKEA bútorokat

Az Ikea az egyik legnépszerűbb lapra szerelt bútorgyártó, hiszen mi magunk is könnyedén összeszerelhetjük őket, szakember segítsége nélkül. Egyszerű, letisztult darabjai jól illeszkednek a legtöbb környezethez és stílushoz, de a modern berendezésű szobákban mutatnak a legjobban. Nem mehetünk el kedvező áruk mellett sem, így sokkal jobb áron megússzuk a lakás berendezését, felújítását. 

Hogyan kezdjünk hozzá? 

Ha újonnan vásárolt Ikea bútort szeretnénk festeni, érdemes még összeszerelés előtt elkezdenünk a munkát, mert így sokkal könnyebb dolgunk lesz. Természetesen akkor sincs gond, ha egy régebbi darabot szeretnénk felújítani, ebben az esetben szükségünk lesz festőszalagra, ha több színt szeretnénk használni. Ezzel eltakarjuk azokat a felületeket, amiket más színre akarunk festeni.

A festéshez készítsünk össze ecsetet, festéket, festőszalagot, takarófóliát, hogy megússzuk a macerás takarítást.  

Ikea bútor festésre fel!

Mielőtt egyből nekilátunk a festésnek, tervezzük meg, milyen színre vagy színekre szeretnénk festeni Ikea bútorunkat. Több megoldás is szóba jöhet! Kiválaszthatunk egy árnyalatot a bútor vázának és egy másikat a fiók vagy szekrény előlapjaihoz. Lehet színátmenetes vagy mintás, ez csak a fantáziánkra van bízva, mit választunk. Érdemes átgondolni, hová fog kerülni a bútordarab és ahhoz passzoló tónust vásárolni. Ha szeretnénk, akár új fogantyúkat is választhatunk hozzá, ezzel is tovább fokozhatjuk az elkészült bútor egyediségét. 

Ha ezzel megvagyunk, nincs más dolgunk, mint kiválasztani a festéket! Laminált bútorra jól használhatóak a többféle színben is kapható zománcfestékek. A felviteléhez fel kell csiszolnunk a felületeket egy finomabb csiszolóvászonnal, majd előkezelni és végül felvinni a festéket. Ha szükséges két rétegben fessük le a kiválasztott Ikea bútort, így biztosan tökéletes fedést érünk el. 

Tipp: Ha a kiválasztott színt fehérrel több fázisban hígítjuk, színátmenetet érünk el, ami nagyon jól mutat egy több fiókos szekrényen!