LAKBERENDEZÉSI TRENDEK 2021-BEN

3 lakberendezési trend, ami 2021-ben meghatározó

Otthonunk nemcsak ízlésünket és stílusunkat, hanem életmódunkat is megmutatja. A ruhatárunkkal szemben nem változtatjuk évre évre, de kiegészítőkkel, új burkolatokkal és némi festéssel újjávarázsolhatjuk, a konyhát, a fürdőt vagy épp a nappalit. Nézzük mit ajánlanak a lakberendezők az idei évre!

Természetes

A természetes anyagok használata, a földszínek és a pasztellek alkalmazása rég megjelent a lakberendezésben, mára azonban olyan technológiákkal rendelkezünk, amelyek egészen különleges belső terek kialakítását teszik lehetővé, a természetes alapanyagok felhasználásával. 

A moha vagy növényfalak nagyon látványos megoldások és segítségükkel a legkisebb terekben is a természet zöldjét üdvözölhetjük. De megemlíthetjük a bambusz szőnyegek és bútorok elterjedését is, amelyek színei és organikus formái ma már megszokott elemei a nappaliknak. Emellett a vesszőből fonott vagy háncsból készült kiegészítők is nagyon népszerűek. És a kézműves termékek, bútorok, dísztárgyak, textilek kínálata is hatalmas, ráadásul ezek a holmik egyediek is, nem fogunk vele találkozni a szomszédnál. 

Ha ezt a stílust visszük végig a lakásunkon, akkor érdemes olyan falfestékeket és burkolatokat választani, amelyek rímelnek a természet színeire. A mélykék és a sötét mohazöld, ha egy-egy falra kerül fel, akkor akár együtt is remekül alkalmazható és modern, ugyanakkor természetes hatást kelt. 

Látványos luxus

Az erős tónusok és a minőségi alapanyagok divatja sosem múlik el, de mindig más és más árnyalatok és vonalak a legkedveltebbek. Az idei évben a burkolatok között a terrazzo lett nagyon népszerű, sok helyen választják ezt a márvány helyett a vizes helyiségek vagy a konyha felületeihez. A márványnál színesebb, kicsit bohókásabb anyag azonban fényes csillogásával remekül illik a luxi környezetbe. 


A tapéták között a nehezebb anyagú, dúsabb mintájú tekercsek, borsos áruk ellenére, egyre népszerűbbek. Akár egy-egy fal vagy sáv burkolása is sokkal elegánsabbá tudja varázsolni a teret. Az ezek felhelyezéséhez szükséges segédanyagokat jól megválasztva, tartós díszei lehetnek az otthonunknak.

A luxus mindig egyenlő a csillogással, a 2021-es szezonban a bronzos színek a nyerők. Kevésbé tolakodóak, mint az aranyozott felületek, ugyanakkor jól illenek a mély, bársonyos árnyalatokhoz. Kiegészítőkben használjuk bátran ezt a színt!

Minimál

A skandináv bútorokkal együtt mindig divatos marad a minimál dizájn. A világos színek, nagy terek és letisztult formák világa nagyon vonzó, de nem szabad elfelednünk, hogy ez a stílus a nagy házak és lakások, loftok sajátja, egy garzonban nehéz elérni és még nehezebb fenntartani egy minimalista kialakítást, ha használjuk a lakásunkat. 

Ha módunk van rá és szeretjük az egyszerű, elegáns megoldásokat, akkor a fehér, a bézs és a krémszínű burkolatok közül érdemes válogatni. A falak színével nem lesz sok gondunk, itt egyértelműen a fehér dominál. 

Régi bútoraink közül, egy kis kézügyességgel és némi festéssel több darabot is be tudunk illeszteni a minimál stílusú enteriőrökbe. Ilyenkor érdemes szétnézni a lazúrok és lakkok között a natúr fa ugyanis ebben a stílusban is megállja a helyét.