IRÁNY KERT! ÚJÍTSD MEG, TÁMOGATÁSSAL.

Irány kert! Újítsd meg, támogatással.

Az első tavaszi napsugarak láttán sokan már belekezdtek a palántázásba, a kert megtervezésébe. Mielőtt azonban felásnánk a veteményest, gondoljuk át, hogy nincs-e szükség a loggia vagy a terasz felújítására, esetleg egy új télikert megépítésére? Ezeket ugyanis most, az otthon felújítási támogatás terhére is meg lehet valósítani. A kertészkedés pedig sokkal jobban megy, ha utána egy szép, színes teraszon fújhatjuk ki magunkat. 

 

Terasz, mikor kint is vagyok, bent is vagyok

Ma még csak a melegebb napokon az ebéd, de néhány hónap múlva már a reggeli kávé is a kinti asztalra kerülhet. A szürke, téli hónapok után mindennél jobban vágyunk egy kis melegre, színekre, napsütésre. A tünékeny tavaszi napsugarakat legjobb a saját teraszunkról élvezni, amelyet ugyanúgy ízlésünkhöz, életmódunkhoz alakíthatunk, mint lakásunk bármely más részét. 

Ha a terasz a nappalibóll nyílik, akkor érdemes annak folytatásaként tekinteni rá. Azonos színekkel festeni a fa tartóoszlopokat, mint a benti falakat, a függönyhöz igazítani a bútorok párnáit és máris csodás összhangban lesz a kint és a bent. 

Persze sokszor nem elég egy kis dekorációs festés, ilyenkor jobb az alapoktól átgondolni hogyan és mire használjuk a teraszt. Egyre népszerűbbek a fa padlózatok, ezeket azonban évről évre újra kezelni és festeni, hogy sokáig szépek maradjanak. De a fából készült kerti bútorokat is megújíthatjuk egy új színnel. Csiszolópapír, ecset és festék, na meg egy kis szabadidő kell csupán. 

 

Télikert, növények és könyvek

A télikertből mindig az angol kúriák dús növényzettel ellátott, teázásra és magányos elmélkedésre, olvasgatásra kialakított sarkokkal berendezett terei jutnak eszembe. Ha sok különleges, trópusi növényt ápolunk, akkor mindenképp érdemes beruházni egy ilyen beépített teraszra. A télikertek legfontosabb és legmeghatározóbb anyaga az üveg, de az alapokat fából és fémből is el lehet készíteni. Bár sokan az alumínium profilokra esküsznek, a fa is alkalmas erre a célra. A természetes anyagok remekül illenek a kertbe, az időjárás viszontagságaitól pedig megóvhatjuk a fát felületkezelő anyagokkal, lazúrokkal, lakkokkal. Így bármilyen színű lehet a tartószerkezet, a festés utáni kezeléssel tartóssá tehető a télikert.

 

A legapróbb erkélyből is ki lehet hozni a maximumot, ha megtaláljuk azt a funkciót, amit élvezni tudunk. Ha a levegőn szeretnénk üldögélni, kávézni, olvasgatni, akkor kényelmes bútorokra és vidám színekre van szükség. A falakat és a fa burkolatokat vagy nyílászárókat kedvünkre színezhetjük. Érdemes a festést mielőbb megejteni, hogy az igazi meleg már egy friss környezetben találjon meg minket. 

 

Tavasszal nemcsak a természet újul meg, hanem az otthonainkat is átalakíthatjuk. Most az otthonfelújítási támogatás segít ebben, és a lakásunk belső terei mellett módot ad arra is, hogy a kinti felületek is új színt vagy akár új funkciót kapjanak. Elő az ecsettel, készüljünk fel a nyári estékre, amikor a szabad levegőn üldögélhetünk majd!