PIKTORFESTÉK - ITT A FRISSÍTŐ TAVASZI LAKÁSFESTÉS IDEJE!

Itt a frissítő tavaszi lakásfestés ideje!

A hosszan tartó téli hideg végével, illetve a március beköszöntével itt a lehetősége otthona frissítésére és átfestésére. Ilyenkor ugyanis ideálisak a körülmények: mind az időjárás, mind a hőmérséklet az Ön oldalán áll.

Festés esetén ugyanis napközben, egészen kora estig biztosíthatja a megfelelő szellőztetést. És persze minél melegebb van, annál gyorsabban száradnak az újrafestett falfelületek, így a tél túl nyirkos, a nyár túl meleg, a tavasz  viszont kiváló alkalom, hogy munkához lásson és megkezdje a tavaszi festést!

Első lépések

Először is tervezze meg és gondolja át, hogy pontosan mit is szeretne csinálni és mi az, amire feltétlenül szüksége lesz. Először is érdemes letisztázni, hogy mi a festés célja:  pusztán megunta a jelenlegi színeket, vagy esztétikai hibák (repedése) vannak, netán penészesek a falak?  

A kisebb hibákat előre kevert glettel is javíthatja, amivel sokkal kényelmesebb dolgoznia. Ha viszont más problémák állnak fenn, érdemes alaposan utánanéznie, hogyan lehet ezeket a felületeket megfelelően kezelni.

Szüntessük meg a penészesedést!

Az egyik ilyen jellemző probléma lehet a rossz szellőztetés és a nyirkos falak hatására létrejövő penészesedés. Ahhoz, hogy megfelelően el tudja távolítani és a jövőben se térjen vissza a penész fontos, hogy a megfelelő szerekkel előkezelje festés előtt. 

Ehhez ideális a Hanno penészölő szer használata. Ha lepermetezte a felületet hagyja legalább 30 percen át hatni, hogy biztosan hatékony legyen. A termék biocidokat tartalmaz, ezért biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!

Amíg a fertőtlenítőszer végzi a dolgát, készítse elő a terepet: terítse le a takarófóliát, ragassza le a széleket. Ha letelt az idő szivaccsal dörzsölje át a felületet, hogy eltávolítsa a nem kívánatos penészréteget.

A festés megkezdése előtt a kisebb hibákat javítsa glettel, majd ha megszáradt, finom csiszolópapírral tegye egyenletessé a felületet.

Kezdődjön a festés!

A festék kiválasztásakor mindenképp figyeljen arra, hogy megfelelő minőségű és fedőképességű típust válasszon. A termékleírásban nézze meg, milyen típusú hengerrel és hány rétegben szükséges felvinni a falfelületekre. Ezzel sok időt, pénzt és energiát takaríthat meg munkái során. 

Ha az otthonában penészes területek, falfelületek találhatóak, mindenképp olyan festéket válasszon, ami penészgátlót is tartalmaz. Ha egyszínű, fehér falakat szeretne festeni, könnyű dolga lesz, hiszen készen már kapható is ilyen festék. 

Azonban akkor sem kell aggódnia, ha színes falak festését tervezi, ugyanis elég csupán egy adalékanyagot hozzáadni a színhez, alaposan átkeverni, és már kezdheti is a munkát!

FIGYELEM: A biocidokat tartalmazó termékeket alkalmazásánál fokozottan ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!