FESTÉK SPRAYK HASZNÁLATA

A festékspray

Mára a festékszaküzletek és a barkácsáruházak egyik legfelkapottabb terméke a festékspray, ami azon túl, hogy tökéletes fedést biztosít, millió árnyalatban kapható és a használata is pofonegyszerű. Segítségével a festés kellemes elfoglaltsággá alakul át.

A festékspray-nek köszönhetően nemcsak az ecsetnek inthetünk búcsút, de a festék kavargatásának, az eszközök tisztításának is, ráadásul a végeredmény egy simább, homogénebb felület lesz. A festékspray számtalan felületen bevethető: a fa-, bútorlap, vászon-, vas-, műanyag, tábla-, üveg-, fém-, polisztirol- és kőfelületet is hibátlanul fedi.

MAESTRO akrilfesték

A MAESTRO család legnagyobb színválasztékú (32 szín) csoportja. A matt feketét kivéve fényes, dekoratív felületet adnak. Gyorsan száradó jó fedő- és tapadóképességű festékek. A matt fekete, az ezüst és az arany festék 90 °C-ig hőálló. Kiválóan szórhatók. Alkalmazási területük igen széles. Kül- és beltéri alkalmazásra egyaránt kitűnőek. MAESTRO akrillakkal átszórva az időjárásállóság növelhető. Hosszú ideig tartja a színét, és tartós fényt biztosít.

Így használja a festékspray-t!

  • Fontos, hogy a festésre váró felület száraz, tiszta, por- és zsírmentes legyen!
  • A minőségi festékspray alá nem szükséges alapozót fújni, de használati tárgyaknál, illetve műanyag felületek átfestése előtt kötelező!
  • A festéket használat előtt fel kell rázni, majd 25-30 cm-ről a felületre fújni – előbb vízszintesen, majd függőlegesen, esetleg legyező mozdulatokkal. Mindig végezzünk próbafestést!
  • Egy vastag réteg helyett két vékonyabb réteggel érdemes dolgozni, hogy a festék ne folyjon el.
  • A festés befejezésével a flakont fordítsuk fejjel lefelé, és fújjunk addig, amíg csak gáz jön a flakonból. Így kitisztíthatjuk a szórófejet, és később is tudjuk használni a spray-t.
  • Az ideális festési hőmérséklet 5–20 ℃, ez alatt és fölött a festék nem köt rendesen. A tűző nap és a pára szintén akadályozza a száradást.
  • A száradási időt be kell tartani!

A Maestro termékeket megtalálja üzleteinkben és a webáruházban.