PIKTORFESTÉK - EZEKKEL A SZÍNEKKEL LEHET TRENDI OTTHONA

Ezekkel a színekkel lehet trendi otthona

A divat folyamatosan változik, évről évre új trendek ütik fel a fejüket. Ami tavaly még új és izgalmas volt, a következő évben már megint más újdonságokkal találkozhatunk.

Nincs ez máshogy a lakberendezésben sem és minden évben újabb színek kerülnek előtérbe. Változnak a bútorok, az anyagok, a minták, de a legfontosabb minden évben: a színek megújulása!

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy akadnak olyan ikonikus vagy klasszikus árnyalatok is, amiket semmilyen új trend nem üthet ki a nyeregből. 

Minden évben elején megszavazzák az év divat színeit, amik 365 napon át uralják a piacot, az apróbb kiegészítőktől kezdve a nagyobb bútorokig. Azonban az évszakok ugyanúgy alakítják stílusunkat és hangulatunkat, ami befolyásolja a színek aktualitását is. 

Lássuk, milyen színek közül érdemes választania az év második felében, ha szeretne új hangulatot kölcsönözni otthonának!

Az őszi zöld

A zöld és annak árnyalatai nemrég kerültek előtérbe, a természet kedvelők legnagyobb örömére. A különböző tónusok elegáns megjelenése nagyon is barátságos és közvetlen hatást keltenek.

Az egyik nagy kedvenc a menta Neo Mint árnyalata is helyet kap az idei trend színek között, ami ősszel igazán kellemes hangulatot kölcsönöz otthonának. 

Használhatja nagyobb felületeken, de ha nem szeretne teljes változást eszközölni a berendezéseken, akkor érdemes a kisebb kiegészítők színéül választani. 

Egy menta árnyalatú puff vagy párna, egy takaró és egy váza máris újjá varázsolja otthona korábbi hangulatát.

Az izgalmas menta árnyalatok mellett az oliva különböző tónusai is nagyon népszerűek lettek, amelyek sokkal természetesebb és letisztultabb megjelenést adhatnak lakása valamelyik helyiségének.

A régi kedvenc még mindig hódít

Habár a sárga erőteljesebb színei már pár éve dominánsak a lakberendezésben, idén sem kell elengednünk. 

Nagyon jól mutat a szürke világosabb és sötétebb árnyalataival is, amivel modern, de egyszerű atmoszférát teremthet otthonában. 

Ha szeretne nagyobb hatást fektetni a falak színére, válasszon egy központi helyen lévő falszakaszt, mint a kanapé mögötti fal a nappaliban és fesse a sárga egyik hangsúlyos árnyalatára. 

Különleges választás, ha régi polgári lakások díszes ajtaját festi meg sárgára, karakteres megjelenést adva szobánknak.

A már meglévő elemek átfestéséhez érdemes alapozó festéket használnia a tartós és tökéletes fedés érdekében.

A modern hatás elérése érdekében maximum három színt használjon otthona díszítésére, így érdemes a sárga mellett szürke és fehér részletekben gondolkodnia.

Kék, kék, kék

Nem gondoltuk volna, de végre eljött az ideje a klasszikus kék színárnyalatnak is. Egy-egy semleges színnel, mint a fehér, a világos szürke vagy a bézs, végtelen mennyiségben használhatja otthona díszítésére. 

A klasszikus kék cseppet sem teszi hideggé a szobát, bátran válassza nagyobb felületekre is! Egy kékre festett falon nagy hatást érhet el fehér polcokkal, képkeretekkel és kiegészítőkkel.

Ha szeretne kellemes mediterrán összhatást elérni, bátran kombinálja a kéket és a zöldet. Mindezt lágy, pasztell, természetközeli árnyalatokkal párosítva, üdítő hatást érhet el. A bátrabbak pedig adjanak hozzá lila, narancs vagy sárga kiegészítőket, amitől igazán bohókás eredményre számíthat!

Ha kedveli a merész és izgalmas árnyalatokat könnyen megtalálja a kedvére való színeket! Sőt, egy régi bútor átfestésével olyan kiegészítőre tehet szert, amivel más otthonában biztosan nem fog találkozni!

Tipp: A falak festése előtt mindenképp végezze el a szükséges javításokat a tökéletes eredmény elérése érdekében!

Ha nehezen dönt a színösszeállítások terén, ITT hasznos tanácsokat talál hozzá!