NYERJEN A BAUMITTAL!

Legyen szebb, takarékosabb és nyerjen a Baumittal!

Házunk arca a homlokzat, ám az esztétikán túl azért sem mindegy milyen anyagokkal burkoljuk ezt a felületet, mert a hőszigeteléssel komoly megtakarítást érhetünk el a hűtés és a fűtés költségeiben. Most a Baumit pályázatának köszönhetően nemcsak az ingatlantulajdonosoknak, hanem a kivitelezőknek és tervezőknek is van okuk az örömre, hiszen a legjobban sikerült homlokzatok létrehozói elismerésben részesülnek. 

Hőszigetelő rendszer

Az energiatakarékosság ma már azon túl, hogy a pénztárcánkat kíméli, a jövő generációival szembeni kötelességünk is. A legkörnyezetbarátabb házak energiafogyasztása minimális, ez pedig csak úgy lehetséges, ha a falak megfelelő hőszigetelést kapnak. Az új építésű házaknál ma már a legalapvetőbb elvásárok egyike, hogy energiatakarékosak legyenek, a kivitelezők pontosan tudják, hogy a Baumit hőszigetelő rendszerekkel, az épület illetve a falazat típusától függően, a fűtési költség negyedével vagy akár harmadával is csökkenthető.

Persze nemcsak az új épületek kiváltsága a hőszigetelés! Utólag is felkerülhetnek a Baumit rendszerei a házakra, ezzel a hőveszteség, ami a homlokzaton át akár  25-30 százalékos is lehet, drasztikusan csökkenthető. 

Télen és nyáron

Még tíz évvel ezelőtt egyértelműen a tél volt az energia felhasználás fő időszaka, hiszen a fűtés jelentős emelkedést jelentett minden háztartásban, addig mára szinte kiegyenlítődött a téli és nyári hónapokban a fogyasztás. Ez azonban nem jó hír, mert nem a téli energia éhség csökkent, hanem a nyári nőtt. Az egyre forróbb nyarak miatt ma már 5 százalék alatt van a leghidegebb és a legmelegebb évszakban megfigyelhető energia felhasználás közötti különbség, hiszen a légkondicionálók ma már sok otthonban működnek, nem számítanak luxuscikknek. 

Ezért ma már egész évben nagyon fontos, hogy megfelelő hőszigetelés kerüljön otthonunkra, hiszen a téli zimankó mellett a nyári kánikulában is komoly szerepe van a baumit rendszereinek, amikor a meleg kint tartásában számíthatunk a segítségükre. A hőszigetelés ugyanis a fűtésszámla csökkentése mellett a légkondi fogyasztását is alacsonyabban tartja.

Minőség és innováció a hőszigetelésben

A Baumit rendszerek kiváló hőszigetelő tulajdonságaik mellett arról is híresek, hogy szinte minden falazóanyaggal használhatóak, könnyen alakíthatóak és remek hőszigetelő tulajdonságaik mellett kivételesen sokrétűen alkalmazhatóak. A hőszigetelő felület mellett, a Baumit rendszerek vakolatokat, homlokzati alapozókat és egyéb kiegészítőket is tartalmaznak. Népszerűségük egyik titka vakolataik széles színskálája és könnyű kezelhetőségük. Éppen ezért alkalmasak arra, hogy a kreatív formavilágú, a hagyományostól eltérő színekkel operáló terveket is meg lehet velük valósítani, mindezt úgy, hogy a kiváló hőszigetelő képességről nem kell lemondani. Esztétika és hőszigetelés együtt, a fantázia és az energiatakarékosság kéz a kézben jár!

 

Pályázat Baumit hőszigetelő rendszerekkel

Az Év homlokzata pályázatot már évek óta támogatja a Baumit, a cél az, hogy a kreatív, szakmailag és esztétikailag is kiemelkedő épületeket bemutathassák a nagyközönségnek, a legjobbakat pedig jutalmazzák. Az evhomlokzata.hu honlapon az elmúlt évek nyertesei is megcsodálhatóak. A pályázaton minden, Baumit hőszigetelő rendszerek felhasználásával készült, épület indulhat. Idén öt kategóriában várják a nevezéseket (családi ház, társasház, középület, műemlék és hőszigetelés), a beérkező, fényképes, jelentkezések közül a szakmai zsűri választja ki azokat, melyeket meg is tekintenek és ezután döntenek arról, hogy melyik ingatlan viselheti a 2020 Év homlokzata díjat.