BAUMIT BAUMACOL FLEXUNI 25KG
A képek csak illusztrációk!
Figyelem! A monitoron megjelenő színek eltérhetnek a valóságostól!
BAUMIT BAUMACOL FLEXUNI 25KG
Gyártó: Baumit Kft
RAKTÁRONPostai úton nem szállítható termék!
Bruttó:6 507 Ft
Nettó:5 124 Ft + Áfa
Választható kiszerelések:
25 kg
darab
KOSÁRBA
Rövid leírás: Kerámia csempék, burkolólapok, mozaikok, klinker lapok, gress lapok ragasztására.Biztonsági adatlapok
TERMÉKLEÍRÁS
ÉRTÉKELÉS
KÉPEK
HASONLÓ TERMÉKEK
Ez az anyag nagyobb hő- és statikai terhelésnek is ellenáll. A víz- és fagyálló, hidraulikusan kötő ragasztóhabarcs kerámia fal- és padlócsempék, lapok valamint finomkőlapok ragasztására alkalmas, bel- és kültéren. Flexibilis és univerzálisan használható.
Cementbázisú, por alakú, flexibilis, élelmiszerbarát, víz-, és fagyálló, műanyag adalékokkal erősen javított, hidraulikusan kötő, vékonyágyazású ragasztóhabarcs. Kerámiacsempék, burkolólapok, mozaikok, természetes és műkövek, finomkőlapok, gresslapok szokásos építőipari alapfelületeken történő ragasztására bel- és kültérben egyaránt. Különösen alkalmas nagyobb mechanikai, termodinamikai terhelésnek kitett felületekre (beltéri kent szigetelésekre, fűtött alapfelületekre, teraszokra, erkélyekre). Alkalmas nedvszívó burkolatokra – pl. cementlapok – történő ragasztása is.
Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás, laza, festék- és leválasztó-szer, olaj és zsírmentes részektől mentes. Nem lehet víztaszító.
Alkalmazható: Betonra, esztrichre, kőműves szerkezetekre, vakolatra, gipszkartonra, gipsz építőelemekre, anhidrit-esztrichre.
Nem alkalmas: Fémre, fára, műanyagra, és minden olyan alapfelületre, melynek zsugorodása még nem fejeződött be.
A porragasztót kimért tiszta vízbe szórjuk és lassú járású gépi keverővel kb. 3 percen át csomómentes masszává keverjük. A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!
Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, majd a Baumacol FlexUni ragasztót glettvassal 45-60°-ban megdöntött fogazott glettvassal egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a még nedves felületre és a burkolólapokat ragasztási időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. A lapok beágyazódásának mértéke beltérben legalább 65 %-os, kültérben legalább 90 %-os legyen. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal.
Kültérben, nagy víz és mechanikai terhelésnek kitett helyeken, 30x30 cm-nél nagyobb lapoknál kétoldali ragasztóként szükséges alkalmazni (Buttering Floating). Kültérben a burkolatot min. 1 %-os lejtéssel kell kialakítani. Ismeretlen tulajdonságú burkolólapoknál próbaragasztás javasolt.
Utókezelés: az elkészült burkolatot kb. 24-48 óráig védjük a mechanikai terheléstől. (Ne járkáljunk rajta!)
A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk. Egyéb adalékszerek– pl. fagyásgátló – hozzákeverése tilos! Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást.
Javasolt szerszám: elektromos keverőgép, megfelelő méretű keverőedény, kőműveskanál, szivacs. A fogazott glettvas fogazatmérete a burkolatnak megfelelő legyen.
A termékhez nincs vevői értékelés.
A termékhez nincsenek további képek.