SUPRALUX GEMINI KÉTKOMPONENSŰ PARKETTALAKK (A+B) 0.75L
A képek csak illusztrációk!
Figyelem! A monitoron megjelenő színek eltérhetnek a valóságostól!
SUPRALUX GEMINI KÉTKOMPONENSŰ PARKETTALAKK (A+B) 0.75L
Gyártó: Akzo Nobel Coatings
RAKTÁRON
Bruttó:7 301 Ft
Nettó:5 749 Ft + Áfa
Választható kiszerelések:
0.75 l
2.5 l
4 l
darab
KOSÁRBA
Rövid leírás: Parketta és egyéb beltéri fafelületek (új vagy használt) lakkozására.Biztonsági adatlapok
TERMÉKLEÍRÁS
ÉRTÉKELÉS
KÉPEK
HASONLÓ TERMÉKEK
Kopásnak és háztartási vegyszereknek ellenálló lakkbevonatot adó, kétkomponensű, színtelen, magasfényű parkettalakk.
Parketta és egyéb beltéri fafelületek lakkozására. Új, valamint már használt parketta- ill. fafelületek bevonására egyaránt használható parketta, és egyéb beltéri fafelületekhez használható.
Magas szárazanyag tartalom, húsos lakkréteg. Tükörsimára kifeszül, kiválóan terül. Bevonata magasfényű, kiváló kopásállóság, kemény és rugalmas bevonat.
Poliuretán alapú, oldószert tartalmazó, két komponensű, színtelen lakk. Kiszerelés: „A” komponens 0,56, 1,87, 3, és 21 liter „B” komponens 0,19, 0,63, 1, és 3,5 liter Az „A” komponensek edénymérete úgy van tervezve, hogy a keverési aránynak megfelelő „B” komponens hozzákeverve beleférjen A 0,56 literes „A” és 0,19 literes „B” komponens műanyag gyűrűvel összefogva, 0,75 literes ikercsomagolásban kerül forgalomba.
Keverési térfogat arány: 3 rész „A” komponenshez 1 rész „B” komponens Felhasználhatóság: összekeverés után 6 órán belül
Alapozó: Supralux Gemini Tivinil parketta alapozó
Hígítás: Hígítani nem kell, szükség esetén kizárólag Supralux Gemini hígítóval
Száradási idő 20 C-on: porszáraz 3 óra, teljesen száraz 16 óra
Átfesthetőség: önmagával: parkettán 16 óra után, fatárgyaknál 6-8 óra múlva
Felhordási módok: Ecsetelés, hengerezés
Igénybevétel: átkeményedés után (1-2 nap), nagy igénybevétel esetén (pl. iskola, tornaterem) legalább 15 nap múlva
Kiadósság: kb. 10 m2/liter rétegenként. Függ a felület minőségétől és a felhordás módjától
Fényesség: magasfényű
Felületelőkészítés, felhordás:
Lakkozás előtt a felületet elő kell készíteni. Az új parkettának teljesen száraznak és szennyeződésmentesnek kell lennie. Egyes faféleségeknél (pl. bükkfa) enyhe sötétedés mutatkozhat, ezért ajánlatos kis felületen próbalakkozást végezni. Supralux GEMINI-vel már lakkozott parkettánál, ha a felület csak kis mértékben meghibásodott, elegendő a kézi csiszolás, nagy mértékben hibás felületekről azonban gépi csiszolással el kell távolítani a régi bevonatot, majd portalanítani, zsírtalanítani kell és lakkozási próbát kell végezni. Régi, viaszos, beeresztett vagy más felületkezelő anyaggal (pl. BOLOVIT, FLOROVIT) kezelt parkettát géppel kell csiszolni. Csiszolás után itt is lakkozási próbát kell végezni. A próba során jelentkező sötétedés, elszíneződés a nem elég mély csiszolás eredménye is lehet. A nem kívánt sötétedés, elszíneződés esetleg Supralux Gemini Tivinil parketta alapozóval csökkenthető. Felhasználáskor a lakk és a munkatér hőmérséklete 20-25 ?C legyen. A lakkozás előtt a parkettalakk két komponensét az előírt arányban (3 rész „A” komponenst 1 rész „B” komponenssel) alaposan össze kell keverni. Az összekevert lakkot 6 órán belül fel kell használni, mert ezen túl nagyon besűrűsödik. A parkettalakk felhordása általában ecseteléssel történik, a hengerezéssel történő felhordás kényelmesebb és gyorsabb, de ezt inkább bízzuk gyakorlott szakemberre. Hígítás általában nem szükséges. Ha a lakk nehezen ecsetelhető a felhasználás közbeni lassú besűrűsödés következtében, kis mennyiségű Supralux Gemini hígítóval lehet hígítani. Az egyes rétegek felhordása az előző réteg felvitele után min. 16 óra múlva (fatárgyak lakkozásánál 6-8 óra múlva) történhet. Az újabb réteg felhordása előtt ajánlatos a felületet finomszemcséjű csiszolóvászonnal megcsiszolni, majd portalanítani. A lakkozott parkettát a lakk teljes átkeményedése után (min. 1-2 nap) szabad igénybe venni. Tornaterem, táncterem, iskola és egyéb, nagy igénybevételnek kitett felületek esetén használatba vételig legalább 15 nap várakozási időt kell biztosítani.
A termékhez nincs vevői értékelés.
A termékhez nincsenek további képek.