SELLAKK VILÁGOS (KLORID) 1KG
A képek csak illusztrációk!
Figyelem! A monitoron megjelenő színek eltérhetnek a valóságostól!
SELLAKK VILÁGOS (KLORID) 1KG
Gyártó: Klorid ZRt
RENDELHETŐ
Bruttó:22 342 Ft
Nettó:17 592 Ft + Áfa
Választható kiszerelések:
1 kg
0.2 kg
0.5 kg
darab
KOSÁRBA
Rövid leírás: Antik bútorok, hangszerek lakkozására, bútoriparban pácolásra és bútorpolitúrként.Biztonsági adatlapok
TERMÉKLEÍRÁS
ÉRTÉKELÉS
KÉPEK
HASONLÓ TERMÉKEK
A Klorid Zrt. által kiszerelt és forgalmazott Sellak természetes (állati) eredetű, vegyi úton fehérített, viasztalanított gyanta. Ivory (világos) és Orange (sötét) színekben kapható. A Sellak Indiából, Thaiföldről származik, a Laccifer lacca nevű fákon tenyésző élősködő rovar – lakktetű – váladékából készítik.
A Sellak egy természetes polimer, hasonlít a hőre lágyuló műanyagokra, műgyantákra. Apró dísztárgyak, bizsuk készítésére is alkalmas. A vonós hangszerek festő-, lakkozó anyaga, mert ez rontja a legkevésbé a fahangszer-test hangrezgési tulajdonságait. Elsősorban antik bútorok lakkozására használják, de „bio” jellege miatt egyre inkább előtérbe kerül hétköznapi tárgyakon, egyszerűbb bútorokon való alkalmazása is.
A Sellak alkoholban (metilalkohol, etilalkohol, denaturált szesz) oldódik. Ebben az oldott formában lakknak használható. A Sellakot leggyakrabban a régi és új bútorok felület kezelésére politúrozására használják. A politúrozáshoz először alappolitúrt készítünk. Összetétele 6 rész denaturált szeszben 1 térfogatrész Sellakot kell feloldani. Az alapoldatot alaposan összerázva hagyjuk teljesen feloldódni, ezt követően néhány napig hagyjuk ülepedni. A teljesen megtisztított portalanított fa felületet az alapozó Sellakkal átvonjuk. A felület száradása után (12-24 óra) elkészítjük a fényező politúrt az alapozó Sellakot 1:1 arányban denaturált szesszel hígítva politúrozó labdával vigyük fel a felületre.
A Sellak oldódásához használt alkohol veszélyes ezért kerülni kell a bőrre és szembe jutását. Egyéni védőeszközök használata kötelező (védőszemüveg, gumikesztyű). Az oldószer (etanol) tűzveszélyes nyíltláng használata, dohányzás tilos. A megfelelő szellőzést biztosítani kell.
A termékhez nincs vevői értékelés.
A termékhez nincsenek további képek.