MÉSZHIDRÁT (HORVÁTH) 5KG
A képek csak illusztrációk!
Figyelem! A monitoron megjelenő színek eltérhetnek a valóságostól!
MÉSZHIDRÁT (HORVÁTH) 5KG
Gyártó: Horvath Trade Kft
RAKTÁRON
Bruttó:2 596 Ft
Nettó:2 044 Ft + Áfa
Választható kiszerelések:
5 kg
darab
KOSÁRBA
Rövid leírás: Építőiparban, mint oltott mész, falazó- és vakolóhabarcsok kötőanyagaként alkalmazzák.Biztonsági adatlapok
TERMÉKLEÍRÁS
ÉRTÉKELÉS
KÉPEK
HASONLÓ TERMÉKEK
MÉSZHIDRÁT (ÉGETETT MÉSZ)
Termékleírás: Porrá oltott mész, mészhidrát. Finomszemcsés fehér, szagtalan por.
Alkalmazási terület: Építőiparban, mint oltott mész, falazó- és vakolóhabarcsok kötőanyagaként, savas vizek semlegesítésére, víztisztításhoz, trágyázásra, fertőtlenítésre, szennyvizek tisztítására, derítőiszap kezelésére, füstgáz tisztítására. A mész kötőerejét már az ókori idők óta használja az ember épített környezetének kialakításában. Mindenki által ismert példa a piramisok építése, ahol a 2-3 tonnás kövek közti milliméteres vastagságú habarcsot kizárólag mész és finom szemcséjű homok keverékéből készítették, s mind a mai napig állják az idő próbáját. Ilyen magasságú épületeket a történelmi idők során legközelebb a középkorban emeltek. A középkori katedrálisok építése során is mészhabarcsot használtak, ami itt is kiállta mind a nagy terhek, mind pedig az idő próbáját. Napjainkban főként falazáshoz, vakoláshoz használatos. Alapanyag mészhomoktégla és egyéb mésztartalmú ( Ytong ) falazóelemek gyártása során. Út és egyéb ipari létesítmények építésekor az altalaj stabilizációjához, aszfalt minőségének javításához alkalmazható.
Acélipar: Acélgyártás során a meszet a termelés több fázisában is használják. Először az ércdúsítás során mint kötőanyag jelenik meg, majd a nyersvas kéntelenítését és tisztítását illetve ph beállítását oldják meg. ( Salakképzés )
Alumíniumipar: Timföld gyártása során fontos segédanyag. Elsősorban a technológiához elengedhetetlen nátronlúg visszanyeréséhez alkalmazzák.
Papíripar: Cellulóz gyártása során hasonló feladatot lát el, mint a timföldnél. PCC gyártásánál a papír fehérségét és egyéb tulajdonságait határozza meg.
Vegyipar: Festékek és glettanyagok alapanyaga
Élelmiszeripar: Cukorgyártásnál a szennyezett cukoroldat tisztításához, valamint a kicsapott iszap szűréséhez alkalmazzák.
Környezetvédelem: Minden iparágban alkalmazzák a meszet különböző, környezetvédelemmel összefüggő feladatok ellátására. Károsanyag kibocsátás koncentrációjának csökkentése. ( füstgáz tisztítás )
Vízkezelés: vízlágyítás, víztisztítás, ph beállítás.
Kármentesítés során: különböző rekultivációs munkákhoz, szennyezett területek semlegesítéséhez, fertőtlenítéséhez.
Mezőgazdaság: Savas talajok ph –jának beállításához, a talajszerkezet javításához használható.
Alkalmas még fertőtlenítésre, gombátlanításra, halastavaknál, állattenyésztő telepeken, gyümölcsösökben és erdőgazdaságokban.
Tárolhatóság: A termék a minőségét száraz helyen ép csomagolásban 1 évig őrzi meg.
A termékhez nincs vevői értékelés.
A termékhez nincsenek további képek.