TIKKURILA OPTIVA 5 A BÁZIS (FEHÉR) 2.7L
A képek csak illusztrációk!
Figyelem! A monitoron megjelenő színek eltérhetnek a valóságostól!
TIKKURILA OPTIVA 5 A BÁZIS (FEHÉR) 2.7L
Gyártó: Tikkurila
RAKTÁRON
Bruttó:22 775 Ft
Nettó:17 933 Ft + Áfa
Választható kiszerelések:
2.7 l
0.9 l
9 l
darab
KOSÁRBA
Rövid leírás: Matt akrilát latex falfesték beltéri felületek festésére.Biztonsági adatlapok
TERMÉKLEÍRÁS
ÉRTÉKELÉS
KÉPEK
HASONLÓ TERMÉKEK
Matt akrilát latex falfesték beltéri dekoratív, illetve védelmet nyújtó használatra. Alkalmas új és korábban festett felületek festésére. Nem alkalmas előzőleg mésszel, vagy meszes festékkel kezelt felületek festésére.
Lakóépületek, irodák és közösségi helyiségek, iskolák, egészségügyi helyiségek (kórházak, gyermek játszóterek), üzemek és élelmiszeripar, étellel nem érintkező vakolt, glettelt, beton, gipszkarton felületek és mennyezeteinek a festése.
Fedőképesség: 16 m2/liter/réteg. (A fedőképességet a kezelendő felület érdessége, porózussága, valamint a felhasználás módja és körülményei is befolyásolják.)
Hígító: Víz
Keverési arány: Szükség esetén hígítsa a festéket max. 5%-ban vízzel.
Felvitel módja: Ecset, henger, szórás
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén 23°C–on és a levegő 50% relatív páratartalma mellett: érintésszáraz 2 óra elteltével, átfesthető 4 óra múlva. (Alacsonyabb hőmérsékleten és magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb.)
Minden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete legalább +5°C legyen és a levegő relatív páratartalma pedig legyen 80% alatt.
Festetlen felületek: Az új beton -és vakolt felületeket legalább 4 hét száradási idő elteltével lehet lefesteni. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, a viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza lepergő rétegeket. A felület tisztítására és az esetleges penész eltávolítására használja a megfelelő Tikkurila termékeket. A kemény, fényes felületeket csiszolja mattra, majd portalanítsa. A repedéseket, töréseket, szögek helyét töltse ki, az egyenletlen felületeket egyenlítse ki a megfelelő Tikkurila töltőanyaggal. A javított felületeket száradás után alaposan csiszolja le, majd portalanítsa. Bizonyosodjon meg róla, hogy a teljes felület megfelelően elő van készítve a festéshez.
Korábban festett felületek: Mossa le a felületet és távolítsa el arról a zsíros, olajos szennyeződéseket. A repedéseket, töréseket, szögek helyét töltse ki, az egyenletlen felületeket egyenlítse ki a megfelelő Tikkurila töltőanyaggal. A javított felületeket száradás után alaposan csiszolja le, majd portalanítsa.
Korábban enyves, vagy meszes festékkel festett felületek: Távolítsa el teljesen az enyves, vagy a meszes festéket a felületről. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza lepergő rétegeket. A repedéseket, töréseket, szögek helyét töltse ki, az egyenletlen felületeket egyenlítse ki a megfelelő Tikkurila töltőanyaggal. A javított felületeket száradás után alaposan csiszolja le, majd portalanítsa.
Javasolt leellenőrizni, hogy a glett erős és stabil felületet képzett-e - amennyiben enyhe kézi dörzsöléssel a felület omladozik, vagy ha a glett a tenyéren marad, a felület laza és ajánlott Suprabilittel lealapozni.
A lehetséges színkülönbségek elkerülése érdekében biztosítson elegendő, azonos gyártási számmal jelzett festéket a felület teljes egészére.
Felhordás előtt alaposan keverje el a festéket. Hordja fel a terméket ecsettel, hengerrel vagy szórással 1-2 rétegben a felület teljes egészére. A felhordandó rétegek száma függ a felület nedvszívó képességétől. A nagyon gyenge takarású színek esetében lehetséges, hogy további rétegeket szükséges felhordani.
A sötét színnel festett felületek felújításakor javasolt az Optiva Alapozó használata.
A festőszalagot festés után azonnal távolítsa el, mielőtt a festék megszáradna.
Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb festéket, majd mossa le azokat vízzel.
A termékhez nincs vevői értékelés.
A termékhez nincsenek további képek.