SORIPON EXPRESSZ 25KG
A képek csak illusztrációk!
Figyelem! A monitoron megjelenő színek eltérhetnek a valóságostól!
SORIPON EXPRESSZ 25KG
Gyártó: Kemikál Zrt
RENDELHETŐPostai úton nem szállítható termék!
Bruttó:9 021 Ft
Nettó:7 103 Ft + Áfa
Választható kiszerelések:
25 kg
darab
KOSÁRBA
Rövid leírás: Kül- és beltéri önterülő aljzatkiegyenlítő, padlófűtés esetén is alkalmazható.Biztonsági adatlapok
TERMÉKLEÍRÁS
ÉRTÉKELÉS
KÉPEK
HASONLÓ TERMÉKEK
A Soripon Expressz önterülő, gyorskötő aljzatkiegyenlítő cementbázisú, szürke, homogén por, az előírt mennyiségű vízzel megkeverve jó önterülő képességű, gyorskötő, megszilárdulása után vízszintes, kemény, sima felületet biztosító anyag. A Soripon Expressz nagyobb mechanikai és kültéri igénybevételeknek is megfelel.
A Soripon Expressz betonfelületek kültéri és beltéri kerámiaburkolatok vagy egyéb merev burkolatok, PVC, padlószőnyeg, valamint ragasztott parketta alatti, padlófűtés fölötti aljzatkiegyenlítésére alkalmas.
A Soripon Expressz aljzatkiegyenlítő habarcs csak tiszta (zsírtól, olajtól, portól és mindenféle más szennyeződéstől mentes), legalább C 12 szilárdságú alapfelületre – hőérlelt vagy természetes szilárdulású aljzatbeton, könnyűbeton, Soriplan BJ -vel vagy hasonlóan szilárd cementhabarccsal simított felület, stb. - kerülhet. A betonalap dilatációit az aljzatkiegyenlítő rétegen is át kell vezetni. Egybefüggő felületen a Soripon Expressz aljzatkiegyenlítést legalább 25 m2-enként (ill. ha a felület átlója 7 - 8 m-nél nagyobb) dilatálni kell. Felhordás előtt alapozó használata szükséges.
A Soripon Expressz keverését célszerű lassú fordulatszámú fúrógépbe befogott keverőszárral végezni, 1 kg szárazanyagot kb. 0,25 liter hideg vízzel csomómentes, homogén, hígfolyós habarccsá keverjük. A szárazanyagot az előírt mennyiségű vízbe, állandó keverés mellett (kb. 2 perc) folyamatosan adagoljuk. A bekevert Soripon Expressz aljzatkiegyenlítőt kb. 2 percig pihentetni kell. A habarcsot pihentetés után újra átkeverjük majd felöntjük. A bekevert habarcsot 20 percen belül fel kell használni.
Javasolt keverési arány: kb. 6 - 6,5 liter vízhez 25 kg poranyag (egy zsák).
A leírtak szerint előkészített aljzatra az alapozást követő kb. 30 - 40 percen belül, de feltétlenül az alapozó teljes megszáradása előtt fel kell hordani a bekevert habarcsot (ún. „nedves a nedvesre” technológia). Az alapozó száradási ideje a helyi körülményektől jelentősen függ (léghőmérséklet, szellőzés, stb.). A megkevert habarcsot lehetőleg folyamatosan és egyenletesen kell az aljzatra felönteni, majd rozsdamentes acél vagy műanyag glettvassal a felületen szétteríteni. A szétterítésnél adódó anyagfodrosodás az anyag önterülő képessége miatt kiegyenlítődik. Az aljzatkiegyenlítő habarcsot csak +10 °C - +28 °C közötti aljzat és léghőmérséklet esetén alkalmazzuk.
A Soripon Expressz habarcsot legalább átlagosan 2 - 3 mm-es rétegvastagságban kell felhordani, bár simítással helyenként 1,0 mm alatti, vékony réteg is létrehozható. Maximális átlagos rétegvastagság egy rétegben 5 mm (min. 2, max. 15 mm). A kötés és szilárdulás üteme a környezeti tényezőktől – főleg a hőfoktól – erősen függ, de 20°C körüli hőmérsékleten az aljzatkiegyenlítés 2 - 3 óra elteltével járható, 24 - 48 óra, múlva burkolható.
A kész bevonatot 2 hétig erős napsütéstől, huzattól és fagyhatástól védeni kell.
Anyagszükséglet: ~ 1,6 kg Soripon Expressz poranyag/m2/mm.
A termékhez nincs vevői értékelés.
A termékhez nincsenek további képek.