Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Színek a képzeletünkben

A házi macska szőre szürke, a jókedvű berkenyebokor narancsos piros, a vad ágak mély barnák... Ki az aki még nem nézett bele a reggeli kávé megnyugtató barna színébe vagy nem csodálta meg a meggy mélybordó fürtjeit a piacon? Színek százainak lenyomata él az emlékezetünkben.
A beltéri dekoráció kialakításakor a tejeskávé barna, meggy piros, vanília vagy konyak árnyalat elnevezések befolyásolják ötleteinket. Amikor az emberek az elképzelt színekről beszélgetnek, használva a fantázianeveket, az azonnal előidézi a szín karaktereit. De vajon ez az asszociáció mindannyiunk fejében ugyanaz?

A tapasztalat azt mutatja, hogy a színek vizualizálása különböző egyes embereknél. Például a tejeskávé árnyalat mindenkinél más, attól függ ki milyen arányban keveri a tejet a kávéjába. És mi van a vaníliával? A valódi vaníliáról vagy talán a vanília fagyiról beszélgetünk? Mindenki képzeletében különböző kép jelenik meg a kávéról: sötét vagy világosbarna vagy  szinte törtfehér.
Természetesen mindenki tudja, hogy milyen a tejes kávé színe...
Sok skandináv ember álmodja meg házának színét és gyakran a szín amit Ők elképzelnek, úri sárga vagy istálló piros. Néhány ember szerint az úri sárga tiszta szín. Mások szerint méltóságteljesen világos okkersárga szín a hajdani napok színe.

Néhány ember gondolatában a tipikus skandináv vörös, sötét piros, míg mások barnásnak, sőt, majdnem rusztikusnak látják ezt a színt.
Ha valaki a meggyszínű zománcról beszél, akkor a tiszta piros áttetsző felületre gondolunk, de a meggy piros szín jelentheti a fa pirosas színét is. (minden meggyfa más színű) A rétegelt padló vagy a konyhaszekrény ajtaja is különböző színű lehet, annak ellenére, hogy az anyag fantázianeve ugyanaz. A gyártók még nem jutottak el egy olyan szintre, hogy ezeket a keresett színeket összehangolják, hogy egymástól teljesen különböző anyagokon vagy beleszínezve ugyanaz valósuljon meg.  ...és az olivazöld.

Pontos szín-ellenőrzés

 
A Tikkurila a hosszú évek során szisztematikus színgyűjteményt és receptbankot alakított ki a beltéri festékek piacára. Jelenleg 40 000 recept található a receptbankban. A színelemző készülék (Spektrofotométer)megvásárlásával elsőosztályú szolgáltatást nyújtunk vásárlóinknak.
Egy bizonyos árnyalat pontos meghatározásához nagy segítséget nyújtanak a színkódok. A Tikkurila receptbankja segít a vásárlóknak, hogy megtalálják a számukra szükséges színeket.Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték