Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Lazúrozzunk, de hogyan?

 

Mitől kell óvni kültérben a fát?

                          - Gombásodástól - Rovarkártevéstől - Nap UV sugárzásától – Víztől

Alapozás: farontó gombák és a rovarok elsősorban a fa sejtjeiben található fehérjék, cukrok, keményítők miatt támadják meg a fát. Ellenük favédő impregnáló alapozóval kell védekezni. (Lenolaj használata tilos a lazúr festékek alá!!!) 

Az impregnálás fontos, mert a rendszerben a favédőszer funkciót látja el. Finom részecskeméretű vizes diszperziós poliakrilát kötőanyagot és a farontó gombákkal szemben hatékony fungicid, valamint a farontó rovarok megtelepedését gátló inszekticid szereket tartalmaz. A fentieken kívül az alapot megkeményíti ezáltal javítja a tapadást, az alapozó használata csökkenti a drágább lazúr festék szükséges mennyiségét, és egyenletesebbé teszi a  végső színárnyalatot is.

Alapozás után jöhet a lazúrozás.

Fontos: A fa UV-sugárzás elleni védelmét csak a színt adó pigmentek biztosítják. Emiatt a színtelen lazúrokat kültérben ne használjuk, mert a védelem nem lesz megfelelő és a felület elszürkülhet vagy idővel feketévé válhat.

A munka elkezdése előtt a festendő felületnek száraznak, por és szennyeződés mentesnek kell lennie. A lazúr festéket alaposan keverjük fel. A felhordásnál ügyeljünk arra, hogy a lazúrt a felületen egyenletesen dolgozzuk el, egy összefüggő felületet mindig egyben húzzunk ki. Ne emeljük fel a felületről az ecsetet, mert akkor veszít szépségéből a felület, és nem tud szépen eloszlani a lazúr a fán. Ha a fa felületén csomó, vagy apró lyuk van, ott a festék hajlamos a megfolyásra, mivel a mélyedésbe bele ül, majd kifolyik. Ezeket a mélyedéseket javítsuk ki a munka előtt vagy körültekintőbben fessünk ezeken a helyeken. A legszebb felület elérése érdekében használjunk lazúr ecsetet. Javasolt minimum 2 réteg felhordása. A rétegek között 1-3 óra száradási időt kell biztosítani.

A biocid tartalmú termékek biztonságos alkalmazása érdekében kérjük, hogy minden esetben olvassa el a dobozon található feliratokat és a használati útmutatót. 

 

 

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték