Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Kültéri fa és fapadlók kezelése

Mit javasolnak a teraszom fapadlójának és falépcsőjének megóvására?

 

Egyre több terasz és lépcső készül fából. Bizony a fa nagyon kedvelt alapanyag, de ha nem kapja meg a megfelelő védelmet, akkor könnyen tönkremehet. Különösen kültéri járófelületen, fontos a megfelelő védelem egy olyan anyaggal, amely mélyen behatolva védi meg a fát. Fapadló lazur alkalmazása jó megoldást kínál. Két rétegben javasolt, az első réteg véd (UV-sugárzással és az időjárás okozta igénybevétellel szemben) a második csúszásgátló bevonatot képez a felületen. Gombaölőszert is tartalmaz, mely véd a penészgombákkal szemben.  

 

 Kezelés előtt a fa legyen tiszta és száraz, ne legyen rajta por, szennyeződés, föld, viasz, zsír vagy felületi nedvesség.  Egyes keményfafajták nagy mennyiségű gyantát, latexet vagy olajat tartalmaznak, ezért a keményfák felületét előzőleg töröljük le szintetikus hígítóval átnedvesített ronggyal. Ha már festett felületet szeretnénk kezelni, de a rajta lévő festék vagy lakk hámlik vagy pattogzik, akkor a bevonatot teljesen el kell távolítani. Ezután úgy kezeljük, mintha új faanyag lenne.   

 Beltéri lakóhelységekben, lakószobákban történő alkalmazása tilos. Nem alkalmas a következő faanyagok kezelésére: vörösfenyő, óriástuja vagy ipe.

 Ügyeljen arra, hogy két réteg felvitele között három hónapnál hosszabb idő ne teljen el.

 Ha teraszunk fapadlóját felújítottuk, akkor fából készült kerti bútorainkról se feledkezzünk meg. Évente egyszer kezeljük le teakfa olajjal, a Teakfa olajtól ellenálló lesz a vízzel és az alkohollal szemben és könnyű lesz karbantartani. A tartósabb kezelés érdekében a hagyományos olajokkal szemben kötőanyagot is tartalmaz. A felületnek tisztának, száraznak és szilárdnak kell lennie. A kezelendő felületet lakkbenzinnel tisztítsuk meg a szennyeződésektől. Puha rongy vagy szivacs segítségével alaposan dolgozzuk be a fába, majd tiszta ronggyal töröljük át.

Tudta- e : A Bondex Teakfa olaj  megfelelő beivódása csak bedörzsöléssel biztosítható?
  

 

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték