Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Hogyan használjuk helyesen a purhabot?

A purhab kiváló hő- és hangszigetelő képességgel bír és nélkülözhetetlen ablakok beépítésekor is. Csak a helyesen használt purhab tölti be azonban funkcióját...

Hogyan készítsük elő az aljzatot?
A felület legyen száraz, olaj- és zsírmentes, a laza részeket távolítsuk el róla. A lehetőség szerint minél jobban portalanítsunk.

Nedvesítsünk!
A purhabok használatának alfája és omegája a nedvesítés. Ennek elmulasztása okozza a problémák legnagyobb részét, ugyanis a purhab nedvesség hatására köt meg. Mivel a levegő nedvességtartalma ehhez kevés, elengedhetetlenül szükséges, hogy az aljzatot előnedvesítsük, majd a kinyomott, friss purhabcsíkot utónedvesítsük. Inkább több vizet, mint keveset!

Az anyag kinyomása
Kinyomás előtt a flakont vízszintesen 20-30-szor alaposan rázzuk fel, hogy a hajtógáz jól elkeveredjen benne. A MESTER Purhabot a szelepre felcsavarozandó műanyag csövön át nyomjuk ki.
A Pisztolyhab használatához erre a célra kialakított kinyomópisztoly használata szükséges. Kinyomáskor a flakont fejjel lefelé tartsuk!
 
Óvjuk a melegtől!
Nagyon fontos, hogy purhabos flakonokat ne tároljuk túl melegen. A meleg helyen történő tárolás a hab korai elöregedéséhez vezet.
A poliuretán hab 50 °C alatt hétszer olyan gyorsan öregszik, mint 20 °C alatt!
Alapvetően nem szabad a flakont 50 °C feletti hőmérsékletre melegíteni, mivel robbanásveszély áll fenn (ezért ne hagyjuk soha a purhabokat a parkoló autóban meleg napokon!)

Helyes tárolás
A flakonokat mindig a talpára állítva, függőleges helyzetben tároljuk, mert fekvő helyzetben rövid idő múlva beragad a kinyomó szelep, és az amúgy teljesen hibátlan anyag többé nem nyerhető ki.

Szállítás
Figyeljünk a fenti szempontokra (magas hőmérséklet, álló helyzetb) a szállítás, fuvarozás közben is.
Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték