Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladásaBankkártyás fizetési tájékoztató
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Csipke technika!

Csipke technika!

 

 

Megunt bútorainkat könnyen és gyorsan megújíthatjuk, sőt egy egyszerű technikával bájossá, romantikussá, kedvessé ........ is tehetjük, ez csak a kiválasztott mintától függ! A minta kialakításához, bármilyen régi csipkefüggöny vagy terítő megfelel.

 

Szerencsére nem bonyolult a feladat és még sok idő sem kell hozzá.

Lássuk lépésről lépésre, hogyan újul meg egy bútordarab.

 

Egy régi fából készült fellépőt szemeltem ki arra, hogy megszépüljön. A fellépő nem egy mai darab, sok nyom került rá az elmúlt években, főleg azóta mióta a fészerben dekkol.                                                                   


Első lépésként meg kell csiszolni, amennyire csak lehet. Ehhez a munkához kb. 100-120 szemcseméretű csiszolóvászonra lesz szükségünk, egy ecsetre, amivel majd portalanítunk és egy nagyobb takarófóliára, amin majd a festést végezzük, hogy megóvjuk a padlót, a festék foltoktól.


Következő lépésként fessük le a választott színnel a felületet. Én egy vizes bázisú  matt zománc festéket választottam és kevertettem be egy szép zöld színre J Figyeljünk arra, hogy vizes festékhez, vizes festékhez való ecsetet használjunk!!!! Ezeknek az ecseteknek a szőre nem disznósörtéből készül, hanem műanyagból.  
Ha megvagyunk akkor már csak várni kell, hogy megszáradjon. Szobahőmérsékleten 2 óra múlva átfesthető. Ekkor jöhet rá a második réteg és újabb 2 óra száradás után mintázhatjuk.

 

A csipkefüggönyből válasszuk ki melyik részt látnánk szívesen a felületen, majd vágjuk méretre és maszkolószalagsegítségével rögzítsük, hogy festés közben ne mozdulhasson el.


A mintázást spray festékkel végezzük el. Én fehér  akrilspray-t    használtam, hogy az alap felülettől eltérő színű legyen, így a minta szépen érvényesül a felületen. Ha bizonytalanok vagyunk, egy kisebb darabon végezzünk próbafújást, hogy kitapasztaljuk, hogyan hordható fel egységesen a spray.

 


Ha felfújtuk a festéket, pár perc után távolítsuk el csipkét és csodáljuk meg az eredményt.


Egy lakkréteggel még lefújtam a tartósság érdekében és használatba is vettem. Felpakoltam a szekrény tetejére a maradék festékeket, jó lesz egy következő projekthez ;)

 

 

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2020 Piktorfesték