Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Bőr a falon?

 

Igen, ránézésre olyan, mint ha bőr lenne, de nem az! Viszont nagyon szép, mutatós és könnyen gyorsan elkészíthető, akár saját kezűleg is. Jó kézügyesség kell hozzá, és az, hogy figyelmesen elolvassák az alábbi történetet.

Az egész úgy kezdődött, hogy volt egy mosdó helyiség, ahol egy finoman szólva ronda csempe volt. Nagyon szerettük volna eltüntetni onnan, de belegondoltunk abba, hogy a csempét leverjük, (por, sitt, konténer) elmegyünk, vásárolunk másik csempét (több üzletet is meg kell látogatni), azután hívunk egy kőművest (vakolás) majd egy burkolót (csempe felrakás, fugázás) végül egy festőt (mennyezetfestés) akkor ez igen drága „mulatság” lesz és valószínűleg egy hétbe is beletelik majd. Rájöttünk, hogy ezt nem akarjuk, de azt sem szeretnénk, hogy a mosdó így maradjon. Agyaltunk hát, és akkor jött egy remek ötlet, ami nagyon tetszett és gyorsabb, olcsóbb megoldásnak tűnt, mint a fent leírtak, ezen kívül elég egy szakember is hozzá! Tárcsáztuk is festő mesterünk telefonszámát, felvázoltuk az elképzelést és innen már ment minden, mint a karikacsapás.

Megosztom Önökkel milyen gyorsan és egyszerűen lehet egy csempézett helyiséget átalakítani, por, sitt, konténer, vakolás és fugázás nélkül.

Első lépésként a csempét le kell kenni egy tapadóhíddal. (1. lépés) Mi a Sopro HPS 673 tapadó alapozót használtuk. Ezután, a megszáradt felületre fel kell vinni a glett anyagot, melyet nem kell nagyon tükör simára dolgozni, elég csak a glettvassal elsimítani. Figyelni kell azonban arra, hogy nem jó bármilyen glett erre a célra. Mi a Platinum Decor Glettet használtuk, melyet vastagon lehet felhordani és strukturálható, így pl. gyűrt textilhez hasonló rusztikus felület is kialakítható. Ezen kívül kész termék, nem nekünk kell bekeverni, ami vagy sikerül, vagy nem. Amikor a glett megszáradt még egy réteget fel kell hordani, mivel egy réteg után még nagyon erősen kirajzolódnak a fugák. (2. lépés)

Ezután következik a bőr hatás kialakítása. Ez úgy történik, hogy a még nedves glettbe egy szivacs segítségével bele kell simogatni nylon fóliát. (3. lépés) A szebb és változatosabb minta elérése érdekében helyenként meg kell csavarni a szivacsot. (Kb. úgy, mint mikor egy tekerő gombot elfordítunk félig vagy háromnegyedig)  2 -3 óra száradás után (4. lépés) a nylon fóliát el kell távolítani (5.lépés), de ezt nagyon óvatosan kell végezni, mert a glett még ilyenkor nem száraz és a kialakított struktúrák sérülhetnek. Ilyenkor már látható a kialakult minta, de csak festés után lesz az igazi! (6. lépés)

A festésnél arra kell figyelni, hogy a festék fényes és enyhén csillogó legyen, mert így kelti majd leginkább a bőr hatását. (7. lépés) Mi első rétegben egy sárga színű (színe: Y401) Tikkurila Joker falfestéket használtunk, második ill. fedőrétegként pedig Tikkurila Taika Gyöngyházfényű fedőfestéket. (színe: 2083)

A végeredmény nagyon mutatós, sőt mondhatni exkluzív lett. (8. lépés) Mindezek ellenére biztos, hogy olcsóbban és gyorsabban alakítottuk át mosdó helyiségünket, mint ha a csempét leverjük és újra csempézzük. A festésnek pedig meg van az az előnye is, hogy sokkal bővebb a színválasztéka, mint a csempéknek és ha elsőre nem sikerül a megfelelő színt kiválasztanunk, akkor csak átkenjük. A későbbiekben pedig, szintén gyorsan könnyen átszínezhetjük a megunt falfelületet, míg ezt egy csempézett felülettel nehezen lehet megtenni. 

Reméljük, sikerült ötletet adni az átalakításhoz és a fent leírtak alapján Önök is könnyedén átalakítják majd csempézett helyiségüket.

Jó tanács: Mielőtt elkezdenék a munkát, ajánlott egy kisebb falfelületen gyakorolni, (pl. garázs falon, vagy egy darab gipszkartonon) hogy kellőképpen elsajátítsák a mozdulatokat és a végeredmény minél tökéletesebb legyen. 

Jó munkát kívánok: Nagy Andrea

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték