Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Beton ciszterna utólagos szigetelése

A ciszternák újra kezdenek divatba jönni. Dédszüleink élete szinte elképzelhetetlen volt nélküle, aztán következett pár év mellőzés, és most egyre többen kezdik újra felfedezni a ciszternákban lévő lehetőségeket. Régen kifejezetten esővíz tárolására használták, de élelmiszert, bort, ivóvizet is tartottak benne. Segítségével nagy előrelépést tehetünk mi magunk is a környezettudatosság és a rezsicsökkentés felé.

Aki ma telepíttet ciszternát, biztos lehet benne, hogy az minden követelménynek megfelelő, szigetelt, jól telepített és tartálya higiénikus lesz. Akinek van a ház tövében egy elfeledett betonciszternája (a betonból készültek a legelterjedtebbek), annak pedig érdemes elgondolkodnia azon, hogy egy kis munkával hasznosítja ezt a méltatlanul elfeledett szerkezetet. A betonciszterna legfontosabb tulajdonsága a szigeteltsége. A betonból készült ciszternák és aknák utólagos szigeteléséhez a cementbázisú, vízszigetelő habarcsok a legmegfelelőbbek.Az anyag megvásárlásakor mindig nézzük meg, hogy hány bár nyomásig ajánlják a használatát! Ajánljuk a Sorifex 2K folyékony fólia használatát, amely oldószermentes, két komponensű, nagy rugalmasságú. Alkalmas vízaknák, kutak szigetelésére. Könnyen kezelhető, enyhén nedves felületre is felhordható.
A munka megkezdése előtt a felületet portalanítani kell, az esetleges repedéseket, lyukakat javítóhabarccsal betömködni. A javítás kiszáradása után kezdődhet a szigetelés. A vízszigetelő anyagok leírásában szerepel a pontos keverési útmutató. Mindig kövessük azt! Ne akarjunk hígabb vagy sűrűbb anyagot kikeverni! A keverés fúrógéppel a legegyszerűbb. Először mindig a hajlatokat szigeteljük, és a szalagokat lerakjuk. 10 centiméter vastag szigetelés az ideális.

A felületet szigetelés előtt minden esetben be kell nedvesíteni egy kissé a jobb tapadás érdekében. Az ezután felvitt szigetelést teljesen be kell itatni a felületbe. Ezt egy dörzskefével tehetjük meg. Két réteget vigyünk fel a felületre, de a második réteget már csak az első réteg kiszáradása után. A szakemberek ajánlása, hogy a szigetelt felületet 2-3 napon át tartsuk kissé nedvesen, és csak egy hét eltelte után terheljük.
 
Tipp:
A ciszternákat minimum évente érdemes teljesen kiszivattyúzni, kimosni, megvizsgálni, van e valamilyen javítanivaló.


Forrás: www.kemikalrt.hu/blog

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték