Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

A színek és a táj összepárosításaKültéri festék színválasztásakor ajánlott a színmintát minden esetben megnézni természetes fényben is, felfelé tartva a kártyát. Jó segítségnek bizonyulhat különálló táblákra való festés, közelítőleg egy négyzetméteres területen.

 

A szabadban a színminta gyakran világosabbnak és kékebbnek tűnik, mint beltérben. A szín látszatát befolyásolja az évszak, illetve a napszak is, vagyis az épület kifejezetten más színűnek tűnhet szürkületben vagy egy napfényes reggelen. Másrészt a téli fekete-fehér kontraszt vagy a száraz nyári napok igencsak befolyásolják a színek megjelenését. A színekkel teli őszi lombok, a téli hó, a rügyező zöld növényzet és a nyár gazdag árnyalatai, mind különböző hátteret adnak a választott színnek.

 

 

Más-más évszakban különbözőnek  tűnnek a színek, ahogy a környezet színei

 és árnyalatai is állandóan  változnak.

 

A színek különböző távolságból nézve is másmilyennek tűnnek. Messziről nézve a sötét felületek jobban belesimulnak a tájképbe, míg a világos felületek kiemelkednek. Egy sötét erdő melletti épülethez a sötétebb árnyalat általában jobban illik.

 


 

Legyen nyitott környezetére és használjon természetes színeket, melyek már a környezetében megtalálhatóak. Először vigye fel a festéket egy darab fára, hogy megbizonyosodjon a megfelelő árnyalatról. A végső színárnyalat függ a fa fajtájától, porózusságától, az eredeti szín árnyalatától, valamint a felhordott rétegek számától.

 

TOVÁBBI TIPPEK: www.tikkurila.hu

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték