Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

6 tipp a szép és hatékony falfestéshez

Ezúttal néhány egyszerű technikai tanáccsal készültem, hogy a jó anyagválasztást és szép színeket ne rontsa néhány alaphiba.

Matt vagy fényes?

A festék kiválasztása előtt érdemes figyelembe venni a fal hibáit. Ha sok van belőlük, gondoljuk meg, tényleg fényes felületet akarunk-e, mert az kiemeli ezeket a fogyatékosságokat. Viszont a fényes rétegű festékeket könnyebb tisztítani, mint a mattot.

Előbb az ecset, aztán a henger

Mielőtt a hengerrel nekiesnénk a falnak, a sarkokat fessük le ecsettel. Ez a munka ugyanis óhatatlanul csúnyább felületet eredményez, mint a hengeres, ám ha ez utóbbi következik, akkor elfedhetjük a rosszabbul sikerült részeket és egyenletes falat kapunk. 

Ragasztószalag másképpen

Festés előtt használjunk ragasztószalagot: menjünk végig a falfelületen és szedjük le a ráragadt szálakat, rostokat. Ha ezekre ráfestünk, örökre ott maradnak. 

Keverjünk!

Igaz, hogy a színkeverőgépek szuperpontosnak tűnnek, mégis képesek kissé eltérő árnyalatokat készíteni ugyanabból a színből. Ha nagy a felület és több adagnyit készíttetünk, keverjük össze a különböző dobozok elvileg azonos színű anyagát, hogy biztosan homogén legyen a végeredmény.

Vegyük meg a legjobb eszközöket!

Ez különösen az ecsetekre vonatkozik! Készítsünk listát a hiányzó szerszámokról és takarítószerekről is. Ne feledkezzünk meg a takarófóliáról és a nyílászárók leragasztásához szükséges ragasztószalagról sem! 

Jelöljük be a dobozokat!

Bár most, a munka végeztével pontosan tudjuk, melyik festékdobozban mi van, ez nem lesz így hónapok múlva. Írjuk rá, melyikben milyen festék van és hogy melyik szobában használtuk. A barkácsboltokban keveréskor ráragasztják a kiválasztott színmintát is. 

Szobafestő Attila

(Csináld magad közösség) | Facebook

TOVÁBBI TIPPEK: www.facebook.com/szobafestoattila

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték