BAUMIT DUOCONTACT 25KG
A képek csak illusztrációk!
Figyelem! A monitoron megjelenő színek eltérhetnek a valóságostól!
BAUMIT DUOCONTACT 25KG
Gyártó: Baumit Kft
RAKTÁRONPostai úton nem szállítható termék!
Bruttó:3 828 Ft
Nettó:3 014 Ft + Áfa
Választható kiszerelések:
25 kg
darab
KOSÁRBA
Rövid leírás: EPS Homlokzati Lemezek ragasztásához, valamint a Baumit Üvegszövet beágyazásához.Biztonsági adatlapok
TERMÉKLEÍRÁS
ÉRTÉKELÉS
KÉPEK
HASONLÓ TERMÉKEK
Gyárilag előkevert, cementbázisú, ásványi kész száraz ragasztóhabarcs kézi és gépi felhasználásra.
Összetétel: Cement, szerves kötőanyag, homok, adalékszerek.
Páraátbocsátó simító-és ragasztóhabarcs külső és belső térben történő alkalmazásra, polisztirol lemezek ragasztásához és Baumit Üvegszövet beágyazásához. Durva alapvakolat ill. betonfelület tapaszolására.
Maximális szemnagyság: 0,8 mm
Hővezetési tényező: 0,8 W/mK
Páradiffúziós ellenállási szám (µ): kb. 50
Javasolt vastagság: 2-3 mm
Maximális vastagság: 4 mm
Keverővíz szükséglet: 6-7 l/zsák
Hőszigetelő lemezek ragasztásához: kb. 3-4 kg/m2
Üvegszövet beágyazásához: kb. 3-4 kg/m2
Felület kiegyenlítéséhez: kb. 3 kg/m2
Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. Ne következzen be utólagos átnedvesedés!
A porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású keverővel kb. 5 percen át keverjük, hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! Feldolgozási idő kb. 1,5 óra. A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!
Ragasztás: A falnak egyenletesnek kell lennie (± 5 mm/m). A nagyobb egyenetlenségeket külön munkafolyamatban egyengessük ki. A 10 mm-nél kisebb egyenetlenségeket ragasztótapasszal, a nagyobbat külön vakolatréteggel simítsuk el (pl GV 35). Az anyagot a homlokzati szigetelőlapok hátoldalának szélein valamint néhány ponton hordjuk fel. Ragasztási felület legalább 40 %. Egyenletes alapnál a teljes felületre is felhordható az anyag fogas simítóval. Amennyiben szükséges dübelezni, úgy azt legalább 24 óra száradási idő után lehet végezni.
A síkban szorosan egymás mellé illesztett és lecsiszolt homlokzati szigetelőlapokra egy munkamenetben, megszakítás nélkül kell felvinni az üvegszövetet. Az alap egyenetlenségeit nem szabad üvegszövettel és vakolatréteggel kiigazítani! Semmi esetre sem szabad a homlokzati lemezek közötti fugákat ragasztótapasszal kitölteni! Ha az üvegszövetet két héten belül nem hordjuk fel, akkor a lapokat újra át kell csiszolni. Az ablaknyílások sarkai felett ferdén még egy kb. 25 cm széles és kb. 50 cm hosszú üvegszövetcsíkot ágyazzunk be, még mielőtt az egész felületet átkenjük. 10 mm-es fogazott símítóval húzzuk fel az anyagot az alapra. A friss ágyazatba helyezzük bele a függőleges lefutású Baumit Üvegszövetet úgy, hogy legalább 10 cm-es átfedés legyen a csíkok között, majd simítsuk a felületet, ha szükséges, kenjünk rá egy új réteg ragasztótapaszt. A szövetnek nem szabad kilátszania. A ragasztótapasz vastagsága legalább 2 mm legyen.
Tapaszolás festett felületekre: az alap legyen egyenletes, száraz, sókivirágzástól mentes. A festés jól tapadjon az alaphoz, a laza részeket távolítsuk el, gondosan tisztítsuk le.
Tapaszolás vakolatra: alaposan tisztítsuk meg a felületet, a repedéseket egyetlen munkafolyamatban hézagoljuk ki. Az alap legyen szilárd, száraz, kivirágzástól és leválasztóanyagtól mentes.
Tapaszolás betonra: alaposan tisztítsuk meg a felületet.
A felület, az anyag és a levegi himérséklete +5 °C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Ne adagoljunk a masszához fagyásgátló adalékszert. A 14 napnál hosszabb ideig ultraviola-sugárzásnak kitett homlokzati lapokat (elsárgult lapok) nem szabad tapaszolni, hanem újra át kell csiszolni és természetesen portalanítani. A tapaszréteget a további munkálatok elitt legalább 7 napig hagyjuk száradni. Dupla üvegszövet rétegnél a második tapaszréteget legkorábban 1 nappal később lehet felvinni. Egyes dübelgyártók dübelkialakításánál a fejrészre a tapaszréteg felhordása elitt 12 órával egy kiegyenlítést kell végezni Baumit DuoContacttal. Ha élvédőt használunk, az üvegszövetnek az élvédőket takarva 20 cm-re át kell fednie az éleket. Minden további réteg elitt 2-3 nap várakozási időt betartani, nedves foltképzidés nélkül, egységes száraz felületet készíteni.
A termékhez nincs vevői értékelés.
A termékhez nincsenek további képek.