PIKTORFESTÉK - HÍREK

Piktorfesték üzletek nyitva tartása


Az év színe 2020-ban a  klasszikus kék

A Pantone amerikai cég, aki meghatározza a nemzetközi színrendszereket, az idén is megválasztotta az év trendszínét. 
2020 – ban a Classic Blue azaz a Klasszikus kék lett a győztes, mely a Pantone palettán a 19-4052 számot viseli.

 

    

 

A Pantone Év színe több mint 20 éve befolyásolja az iparágakban a döntéseket, ide értve a termékfejlesztést, a divatot, a lakberendezést valamint a termékek csomagolását és a grafikai tervezést is. Az Pantone Intézet azt írta, hogy a Classic Blue a béke és nyugalom érzetét nyújtja az emberi szellem számára.

 

                              

 

Az a szín mely egyszerűen elegáns, elgondolkodtató és megnyugtató is egyben! Nézzük, hogyan tudjuk otthonunkba becsempészni ezt a szép kék színt!

Illik hozzá pl. a fehér, az ezüst és az arany! Ezeket a világos színeket bátran használhatjuk, hiszen nem árt ellensúlyozni a sötétebb kéket. Így a világossal párosítva elérjük a megfelelő hatást. Ha bátrak és bevallásosok vagyunk, szeretjük a változatosságot és követjük a divatot, itt az idő, fessük a falakat kékre!

 

                               

Ha nem vagyunk ennyire merészek, de szeretnénk mégis otthonunkba csempészni ezt a klasszikus kék színt, akkor néhány kiegészítővel is elérhetjük, hogy trendi legyen lakásunk!

 

Egy kék fotel, néhány párna és egy meleg takaró!

 

Barátkozzunk és hangolódjunk az év színére:

Tippünk: Egy kék csokor és egy kék teáskészlet! Aki szeret alkotni és inkább saját kezűleg  gondoskodna arról, hogy  az év trend színét varázsolja otthonába, annak kézenfekvő megoldás lehet pl. egy régi bútordarab átfestése. Munkára fel:

 

                           

 

Ha az előző ötletek nem tetszettek, akkor van még egy ajánlatunk. Egy kék led szalaggal gyorsan megváltoztathatjuk pl. a fürdőszobánk hangulatát!

 

 

A lehetőségek tárháza végtelen. Válasszuk bármelyik megoldást a lényeg a végeredmény!

A színek hatással vannak ránk, az életünk minden pillanatában ott vannak!

Meglepő, de még az étkezésben is fontos szerepe van a színeknek. Sok kék színű ételt kellene fogyasztanunk a táplálkozástudomány szakemberei szerint, mert gyulladáscsökkentő hatásuk van! Segítenek szervezetünknek, hogy ellenállóbb legyen a betegségekkel szemben. 

                        

                                                                                                        

Dőljünk hátra és egy kék koktél mellett tervezzük meg új kék életünket! 

 

https://www.youtube.com/watch?v=yEDVteojPRE


2019 évben  a Living Coral lett az év színe

A Pantone amerikai cég, amely a meghatározza a nemzetközi színrendszereket, minden évben megválasztja az év trendszínét.

2019 – ben  a Living Coral  vagyis az élő korall szín lett a befutó, mely a pantone palettán 16-1546-os számú.

Az év színe meghatározza a divatvilágot, de bizony az építészetet is illetve a lakberendezési trendeket. Ez a barackos narancsszín könnyed, melegséget sugározó ugyanakkor energikus is és ha ránézünk tele leszünk tőle optimizmussal.

 

Ez az élénk szín jól mutat a fehérrel, akkor is ha csak a szoba egyetlen falán vállaljuk be.

Meglepő de az ezüst mellett is jól mutat, ha kiegészítő színként jelenítjük meg.

Nem csak a lakásban mutat jól az élénk korall szín, hanem a homlokzaton is.

 


Annál is inkább mert a természetből jött, igaz a tenger alatti világból, de azért az erdőben is találkozhatunk vele!

 

Miért válasszuk ezt a színt?

Először azért, hogy trendi legyen a lakásunk

Másodszor, mert kutatók szerint a mai felgyorsult életünkbe, ahol körülvesz minket a technika, beszippant a virtuális valóság, egyre nagyobb szükségünk van a romantikára és a meghitt pillanatokra. 

Ez a pasztell korallszín ezt az érzést segíti elő. 

 

Hát nem így van?

 

Ne habozzon, látogasson el a Piktorfesték üzleteibe és vigye haza ezt a trendi, puha, meleg, kirobbanóan optimista de ugyanakkor meghitt színt és fesse át lakása falait

 https://www.youtube.com/watch?v=GyN8RpeLBdU

Ultraviola – 2018 trend színe a falakon

 

A Panton Intézet 2018-as évi színválasztása az ultraviola, a lilának egy bíborba hajló tónusa, mely egyszerre vibráló és elegáns, az eredetiséget és a kreativitást szimbolizálja.

 

 
Merész és mindez idáig kevésbé ismert színt választott a Panton Intézet 2018-ra. Az ultraviola, a lilának 
egy bíborba hajló tónusa, egyszerre vibráló és elegáns, az eredetiséget és a kreativitást szimbolizálja.


Nem is gondolnánk, hogy ez a szín milyen jól integrálható otthonunkba, hiszen a természetes színekkel, a világos, natúr barnákkal, a pasztell szürkékkel, bézsekkel és a fehérrel nagyon jól mutatnak együtt.

Az ultraviola jól variálható a natúr színekkel és a fehérrel.


Az ultraviola nem arra való, hogy az összes falat ebbe a bíborszerű árnyalatba borítsuk, sokkal inkább egyedi megoldásokra inspirál. Látványos, ha csupán a nappali egyik falán alkalmazzuk, majd meglepetésszerűen visszaköszön még kisebb felületeken is. Ugyancsak különleges lesz az enteriőr, ha kisebb falszakaszokat festünk vele, a helyiség formájától és magasságától függően horizontális vagy vertikális irányban. A túlságosan magas mennyezetet optikailag lejjebb hozhatjuk az ultraviola festéssel.

Különleges látvány: ultraviola egyetlen falszakaszon vagy a mennyezeten alkalmazva. Gyerekszobákba ugyancsak jó választás. A megfelelő kiegészítőkkel és jól megválasztott bútorokkal a fiúk és a lányok birodalmát is izgalmassá varázsolja. A hálószobába a buja ultraviolával igazi budoár hangulatot varázsolhatunk, például az ágy mögötti falszakasz átfestésével. 

    

 

Használjuk bátran az ultraviolát, tegyük otthonunkat látványossá és különlegessé a segítségével.

Az ultraviola tónus falfesték formájában kapható a Piktorfesték üzleteinkben.

https://www.youtube.com/watch?v=fpHMl4Ww3DU

 

Zöld lett 2017 év színe

 

Mint azt már november elején sejteni lehetett, a zöld egyik árnyalatát választották 2017 legdivatosabb színének. A fűzöld és általában a zöldek határozzák meg jövőre a kifutók világát és azon túl a lakberendezési divatot is.

A zöld különösen kedvelt szín, mert megnyugtató, optimista és frissesség érzetét kelti. Közérzetünkre is pozitívan hat és a természetet is megidézhetjük vele. Így 2017-re  egy olyan árnyalatot választott az egyik színekre specializálódott külföldi világcég, amely a tavasz üde, zsenge zöldjét testesíti meg.Ha ezzel a zölddel vesszük körül magunkat, a cég filozófiájával együtt azt üzenhetjük a világnak, hogy hiszünk a megújulásban, a pozitív gondolkodásban, vágyunk a természet közelségére és óvjuk környezetünket.

Szép zöld falakat kaphatunk a Platinum Sás, valamint a Platinum Hunyor fehérrel világosított árnyalataival.

http://blog.polifarbe.hu/2016/12/zold-lett-2017-szine

 2016 év színei: rózsakvarc és derűs kék nem csak babáknak

 

A Pantone Kft. – a színek és színrendszerek, valamint a színkiválasztás és színhelyesség világszerte ismert szakértője – minden évben bejelenti az év színét. 2016-ra vonatkozóan nem kis meglepetésre a babarózsaszín és párja a babakék lett a befutó.

Míg tavaly borvörös, 2014-ben pedig egy lilásrózsaszín árnyalat állt a képzeletbeli dobogó tetején, most először egy színpárra figyelhetünk, amely együtt alkot megnyugtató hatású egyensúlyt.

Bár ezek a színek nem ismeretlenek a lakberendezés iránt elkötelezettek körében (hiszen évekig verhetetlenek voltak, ha a babaszoba színvilágáról volt szó), most a felnőttek környezetét és ruhatárát határozhatják meg, abban a reményben a megnyugtató és derűs hangulatot hoznak a hétköznapokba.

http://blog.polifarbe.hu/2016/2/2016-szinei-rozsakvarc-es-a-derus-kek-nem-csak-babaknak

"Öregedésgátlás" a homlokzatnak

 

 

Tartós tisztaság – tartós szépség: Baumit NanoporTop

A homlokzat felülete az „épület külső bevonataként“ gyakran szélsőséges környezeti igénybevételnek van kitéve, amely előbb-utóbb látható szennyeződésekhez vezet. Az évek során gyűjtött tapasztalatoknak és a nanotechnológia legújabb eredményeinek társításával a Baumit kifejlesztette a szabadalmaztatott "öregedésgátló" homlokzati termékét: a Baumit NanoporTopot.


Baumit NanoporTop: öntisztulás a természet erejével

A Baumit NanoporTop elsőként egyesíti a tiszta szilikátvakolat tulajdonságait, mint pl. a nyílt pórusú szerkezetet és a jó páraáteresztő képességet a nanotechnológia legújabb eredményeivel.

A Baumit NanoporTop felülete mikroszkopikusan sima, nem töltődik fel elektrosztatikusan, így a szennyező részecskék – akár szervesek, akár szervetlenek – csak nehezen telepedhetnek meg a felületen. A természeti erők, pl. az UV-sugárzás, a szél, az eső és a hó, valamint a hőmérséklet ingadozásai utólagos „mállást" okoznak a nanokristályos felületen. Ezáltal a kevés, még megtapadó szennyeződés is elveszíti a kapcsolatot az anyaggal, és természetes módon leválik.  

A Baumit NanoporTop kétszer tovább megőrzi szépségét és csökkenti a fenntartási költségeket is.

A Baumit NanoporTop különleges tulajdonságainak köszönhetően a homlokzat kétszer tovább marad szép a hagyományos homlokzati vakolathoz képest, és így hozzájárul a fenntartási költségek csökkentéséhez is. A NanoporTop különösen gyorsan száradó felületével még a legkedvezőtlenebb körülmények között is csökkenti az algásodás és gombásodás veszélyét. A homlokzat felülete természetesen tiszta és tartósan szép marad. A felület megőrzi a színek erejét, és a ház éveken át eredeti pompájában díszeleghet.
 
A Baumit NanoporTop 1,5 mm-es, 2 mm-es és 3 mm-es kapart struktúrában kapható. A NanoporTop főként a Baumit Vakolatrendszerekhez és a Baumit Hőszigetelő Rendszerekhez alkalmazható.