PIKTORFESTÉK - AZ ÉV SZÍNE 2020-BAN A KLASSZIKUS KÉK

Az év színe 2020-ban a  klasszikus kék

A Pantone amerikai cég, aki meghatározza a nemzetközi színrendszereket, az idén is megválasztotta az év trendszínét.

2020 – ban a Classic Blue azaz a Klasszikus kék lett a győztes, mely a Pantone palettán a 19-4052 számot viseli.

A Pantone Év színe több mint 20 éve befolyásolja az iparágakban a döntéseket, ide értve a termékfejlesztést, a divatot, a lakberendezést valamint a termékek csomagolását és a grafikai tervezést is.

Az Pantone Intézet azt írta, hogy a Classic Blue a béke és nyugalom érzetét nyújtja az emberi szellem számára.

Az a szín mely egyszerűen elegáns, elgondolkodtató és megnyugtató is egyben! Nézzük, hogyan tudjuk otthonunkba becsempészni ezt a szép kék színt!

Illik hozzá pl. a fehér, az ezüst és az arany!

Ezeket a világos színeket bátran használhatjuk, hiszen nem árt ellensúlyozni a sötétebb kéket. Így a világossal párosítva elérjük a megfelelő hatást.

Ha bátrak és bevallásosok vagyunk, szeretjük a változatosságot és követjük a divatot, itt az idő, fessük a falakat kékre!

Ha nem vagyunk ennyire merészek, de szeretnénk mégis otthonunkba csempészni ezt a klasszikus kék színt, akkor néhány kiegészítővel is elérhetjük, hogy trendi legyen lakásunk!

Egy kék fotel, néhány párna és egy meleg takaró!

Barátkozzunk és hangolódjunk az év színére:

Tippünk: Egy kék csokor és egy kék teáskészlet!

Aki szeret alkotni és inkább saját kezűleg  gondoskodna arról, hogy  az év trend színét varázsolja otthonába, annak kézenfekvő megoldás lehet pl. egy régi bútordarab átfestése. Munkára fel:

Ha az előző ötletek nem tetszettek, akkor van még egy ajánlatunk. Egy kék led szalaggal gyorsan megváltoztathatjuk pl. a fürdőszobánk hangulatát!

A lehetőségek tárháza végtelen. Válasszuk bármelyik megoldást a lényeg a végeredmény!

A színek hatással vannak ránk, az életünk minden pillanatában ott vannak!

Meglepő, de még az étkezésben is fontos szerepe van a színeknek. Sok kék színű ételt kellene fogyasztanunk a táplálkozástudomány szakemberei szerint, mert gyulladáscsökkentő hatásuk van! Segítenek szervezetünknek, hogy ellenállóbb legyen a betegségekkel szemben. 

Dőljünk hátra és egy kék koktél mellett tervezzük meg új kék életünket!