Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Van szakember – nincs szakember? – A Piktorral Ön is jól fest!

Kedves Olvasó, a fenti szlogen első fele, bármennyire is tűnik viccesnek, sajnos ez a szomorú valóság. Mármint az, hogy tényleg nincs szakember, ezért kénytelenek vagyunk nekiállni magunk a festésnek. Ezzel küzdök Én is amikor szeretnénk valamilyen felújítást elvégeztetni a ház körül, nagyon nehezen vagy nem is találok festő vállalkozót, pedig szakmán belül van pár festő ismerősöm! Ha szerencsém van, akkor azért előbb – utóbb találok szakit, de van, hogy 4-5 hónapot is várok mire sorra kerülök! A szlogen második fele, pedig egyfajta megoldás lehet a szakember hiányra, mármint igyekszünk több fórumon is segítséget nyújtani Önöknek, hogy szakember nélkül is a munkát el tudják végezni Önök otthon saját kezűleg!
 
Ezzel a hosszabb bevezetéssel nem szerettem volna arra terelni a szót, hogy miért nincs szakember (Sok a megrendelés dübörög a gazdaság, külföldre mentek, más munkakörben helyezkedtek el, ahol jobban lehet keresni vagy épp nyugdíjba mentek a szakik és fiatal utánpótlás pedig alig-alig van stb.) ezek tények és sajnos Mi nem tudunk rajta változtatni
 
Inkább valamiféle megoldást vázolnék fel a kesergés helyett, mert abból gondolom már mindenkinek elege van!
Nem nagy MÁGIA persze, de néhány ötlet, ha valaki nem talál szakembert és már nagyon ki kéne festeni, illetve bíztatom is Önöket, ne féljenek nekiállni a saját kivitelezésnek, mert egy kis kézügyességgel és odafigyeléssel, szinte minden munkafolyamat elvégezhető szakember nélkül is. (Persze van olyan, ami nem, de most fókuszáljunk arra, ami igen)

 

 
Festés, mázolás, lazúrozás, tapétázás, glettelés ...........

 


Kezdjük azzal, hogy:

 

1.     Ebben az újságban is (ha tovább lapoznak majd) és az előző Miújságunk lapszámaiban is, ami megtalálható a
http://www.piktorfestek.hu/letoltesek/hun/ weboldalunkon, rengeteg hasznos tanács, ötlet, segítség van!  Akár a munkafolyamatok lépésről – lépésre is megtalálhatóak. 

 
2.    Weboldalunkon a fent említetten kívül van egy szaktanácsadás oldalunk, http://www.piktorfestek.hu/szaktanacsadas/hun/ ahol szintén rengeteg segítség található!

 
3.    Videógaléria is van oldalunkon http://www.piktorfestek.hu/videogaleria/hun/ ahol kisfilmek mutatják be, pl. Hogyan fessünk, gletteljünk, ragasszunk, tömítsünk, de akár, nehezebb munkafolyamatokhoz mint pl. antikolás,  téglahatású fal készítése,  fésűs technika elkészítése  is kaphatnak segítséget!

 
4. Instagram oldalunkon is érdemes nézelődni, illetve követni minket.
 

5.    Nem lehet kihagyni néhány egyéb médiát sem, mint pl. A FACEBOOK : A Poli-farbe Kft-nek van egy több mint 100.000 tagot számláló közössége, https://www.facebook.com/szobafestoattila/ ahol szintén rengeteg segítséget – ötletet kapunk szakemberektől, (festő,  lakberendező) a saját kezű kivitelezéshez!
 

6.    Ha nincs Facebook oldalunk, nem baj, mert van blog is ahol, a Poli-farbe Kft szakemberei adnak tanácsot, melyet itt találnak: http://blog.polifarbe.hu/

 

7.    Meg kell még említeni a PINTEREST weboldalt is  https://hu.pinterest.com/ ahol, ha a keresőbe, beírjuk pl. falfestés, lazúrozás, 
bútorfestés stb. keresőszavakat rengeteg jó tanácsot kapunk, akár képekkel akár videókkal is illusztrálva.

 

8.    Van még egy weboldal, ami igen népszerű ez nem más, mint a YouTube! 
Itt pl. A TRILAK vagy TIKKURILA szó beütése után megtaláljuk a PPG Trilak, színmester vagy Tikkurila2010 csatornáját, ahol számtalan praktikát találunk az egyszerű és a bonyolultabb feladatok megoldásához is!
 

A fenti ajánlások csak lehetőségek a sok közül, ma már számtalan segítség áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy saját kezűleg tudjuk megvalósítani álmainkat. (Tv műsorok, lakberendezési magazinok, gyártói weboldalok stb.)
 

A szakember hiány ma már a gyártókat is egyre inkább inspirálja arra, hogy olyan termékeket fejlesszenek, amelyeket a festési

munkákban nem jártas felhasználók is sikerrel tudnak használni. Ebben a fejlesztésben mondhatjuk, hogy a Poli-farbe Kft élen jár, több olyan terméke is van, amely felhasználóbarát. Pl. Ilyen a Platinum egyrétegű beltéri falfesték, amely gélesített és csepegés mentes  falfesték, ezzel is segítve a könnyebb felhasználást. Ezenkívül nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet és olyan kémiai vegyületet, ami formaldehid tárolására és folyamatos felszabadítására  fejlesztettek ki, ezáltal válik biztonságosabbá a vásárlók számára.

Megemlíteném még a fenti gyártó előre bekevert glett termékeit is, amelyek felhasználásra készek, tehát nem kell a por és a víz
megfelelő arányának eltalálásával bekeverni, hanem rögtön dolgozhatunk vele.
 

Természetesen a fentieken kívül, több gyártó kínál még olyan terméket, ami felhasználásra kész termék és könnyű vele dolgozni, ezekről bővebb tájékoztatást üzleteinkben kaphatnak, ahol természetesen ezek a termékek be is szerezhetők.


A fentiek remélem segítenek abban, hogy ha nem talál szakembert ne csüggedjen, hanem a megfelelő segítség kiválasztásával és az ehhez szükséges felhasználó barát termékkel Ön is meg merje valósítani álmait! Ha bármilyen kérdése lenne, forduljon bizalommal hozzánk akár e-mail-n, piktorfestek@piktorfestek.hu vagy személyesen üzleteinkbe, melyek elérhetőségei az újság hátlapján, illetve weboldalunkon http://www.piktorfestek.hu/uzleteink/hun/ is megtalálható.


És ne feledje a Piktorral Ön is jól fest!  

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték