Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Új tippek otthoni irodához

Ma már egyre több munkahelyen elfogadott, hogy otthonról is dolgozhatunk. Sokan eleve olyan munkát választanak maguknak, amelyet otthonról végezhetnek. Ha nem tudunk külön dolgozószobát kialakítani magunknak, ügyes térszervezéssel többfunkcióssá tehetjük bármelyik szobát a lakásban.

Melyik szobában rendezkedjünk be?

Szükségünk lesz egy csendes zugra, ahol nem zavar senki, ahová elvonulhatunk akár alkotó tevékenységet végzünk, akár adminisztratív munkát. Szerencsés esetben rendelkezésre áll egy külön helyiség, amit átalakíthatunk dolgozószobának, de kialakíthatjuk a dolgozósarkot például a hálószobában, mivel ez a szoba napközben amúgy kihasználatlan. Végső esetben a nappali egyik sarka is szóba jöhet, ha napközben egyedül vagyunk otthon. Helyhiány esetén dolgozhatunk az étkezőasztalnál is, bár az hosszú távon elég kényelmetlen, mivel mindig el kell pakolni az asztalról, ha enni akarunk. 

Helyes megvilágítás

Senkire sincs jó hatással, ha egy sötét sarokban kell üldögélnie egész nap. Kell a természetes fény, ha pedig munka közben ki tudunk pillantani az ablakon, az pozitív energiákkal tölt fel. Legjobb, ha a világítás oldalról érkezik, tehát, lehetőség szerint ne az ablak alá tegyük az asztalt.

A világítás megtervezése is fontos feladat: természetesen kell az asztalra egy asztali lámpa, amelynek a fényénél sötétben is rendesen látunk. Nem árt általános világításról is gondoskodni, a hangulatvilágítás pedig biztosan javítja a kedvünket a fárasztó vagy a sötétebb napokon.

Ha az életünk úgy alakul, hogy az otthoni iroda elengedhetetlenné válik, gondolhatunk végre saját kényelmünkre is. Kényeztessük magunkat ízlésünkhöz passzoló, praktikus bútorokkal, kedvenc színeinkkel vegyük körbe magunkat és dekoráljunk kedvünkre!

Kreatív kialakítás

Az otthoni irodának nem kell úgy kinéznie, mintha az egy hagyományos iroda lenne. Nyugodtan engedjük el fantáziánkat és vigyük bele egy személyes vonalat a kialakításba. Ami biztosan kelleni fog: íróasztal, egy megfelelő dolgozószék (olyan, amelyben napi több órát is kényelmesen lehet üldögélni), elegendő tároló hely az iratoknak és jó megvilágítás. Ezen felül sok mindent meghatároz a munka jellege: lehet, hogy nagyobb asztalra lesz szükség, de lehet, hogy elég egy laptop asztalka is.Üzleti partnerek a lakásban

Amennyiben olyan munkát végzünk, hogy üzletfeleket is fogadnunk kell időnkét, nem árt, ha a dolgozó ténylegesen elkülönül a család életterétől. Gondolom, senki sem szeretné az üzletfelei előtt a száradó ruhákat, vagy a gyerekek által szétpakolt játékokat mutogatni.

Dekorálásra fel!

Az otthoni irodát dekorálhatjuk olyan képekkel és tárgyakkal, amelyektől jó kedvünk lesz és lendületet kapunk.Lehetnek ezek akár buzdító mondatok és idézetek is, amelyek segítenek a fókuszt a munkán tartani. Az otthoni munkavégzés sok esetben azért nehéz, mert az ember könnyen talál kifogást a halogatásra, hiszen mindig van mosatlan edény és vasalatlan is.

 

Forrás: blog.polifarbe.hu

 

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték