Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Tégla, kő, beton – épület, kerti sütő, kerítés, díszkút, szobor

Mivel kezeljük és hogyan óvjuk?

A ház körül sok téglából és kőből készült tárgyunk van, mint pl. kerti sütő, kerítés, díszkút vagy szobor. Legyen szó természetes kövekről, tégláról vagy mészkőről az időjárás elleni védelem biztosítása fontos, mivel ezeket az ember nem csak 1-2 évig szeretné használni. Ahhoz, hogy hosszú évekig használhassuk ezeket a tárgyakat, meg kell védeni a káros behatásoktól (eső, fagy stb.) ill. nem árt, ha könnyen tisztíthatóak is. Néhány ötlet, hogy mivel kezeljük felületüket, hogy a fent leírtaknak megfeleljenek.

- Kőbalzsammal: Ebben a készítményben alkalmazott, speciális összetevők az építőanyagok felületi rétegeiben a pórusok falait víztaszítóvá teszik, a hidrofobizált kapillárisok pedig megakadályozzák a nedvesség bejutását az építőanyag belsejébe.

Ennek köszönhető, hogy a Kőbalzsam védelmet nyújt a fagykárok ellen és jelentősen meghosszabbítja a kültéri építmények (burkolatok, járdák, kőkerítések, díszkutak, sírkövek, szobrok, kerti tűzhelyek, stb.) élettartamát.

Szívóképességgel rendelkező természetes kövek, tégla, cserép, mészkő, továbbá szilikátbázisú járó-és falfelületek impregnálására, az esztétikai megjelenés fokozása, és időjárás elleni védelem biztosítása céljából. Külső és belső, új vagy régi felületre egyaránt alkalmazható. Enyhén ferde, ill. vízszintes felületeken is használható. A termék vízszigetelés pótlására, helyettesítésére azonban nem alkalmas, víznyomás esetén használata nem javasolt.

- Betonlakkal: Akrilgyanta alapú, vizes bázisú építőipari lakk. Fényes, jól tisztítható bevonatot ad. Benzin, olaj és sózásálló, gyorsan száradó és keményedő filmet képez. Víz- és időjárásálló, koptató igénybevétellel szemben is védettebb felületet biztosít. Jól tapad a legkülönbözőbb építőipari felületeken: pl. beton, betonyp, azbesztcement, cement és műgyanta kötőanyagú bevonatok, fa stb.

- Akropol®  pala, lábazat és beton festékkel: Vizes diszperziós, akrilát kopolimer bázisú, gyárilag színezett, gyorsan száradó díszítő és felületvédő bevonó anyag. A belőle készült bevonat fagyálló, kopásálló, hosszú élettartamú. Előnyös tulajdonsága alapján javasoljuk lábazatok, palából készült tetőfedő elemek (hullámpala, síkpala), beton, cementvakolat és cementkötésű faforgácslapok díszítő és védő festésére. Jó kopásállósága következtében épületlábazatokra is használható.

A fenti anyagok felhasználhatóságára vonatkozó további információkat keresse a www.kemikalrt.hu weboldalon!

 

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték