Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Szoba festése

Szeretném átfesteni a szobámat, hogy kezdjek neki?

 

Először is gondoskodnunk kell a munka során használandó eszközökről: henger,teddyrács, ecset, spakli, glettvas, vödör, keverőpálca a festék összekeveréséhez, létra, olló, öntapadós védőszalag, takarófólia, védőruha, kesztyű, csiszoló vászon, festék, glett, jókedv és sok sör…. 

Ezután a festeni kívánt felületet nézzük meg, hogy vannak –e javítandó sérülések, repedések. Ha van akkor glett anyagot is kell vásárolnunk a festék mellé. Az anyagok mennyiségi kiszámításához vegyük igénybe szakember ( bolti eladó) segítségét. 

Korábban festett felületeknél távolítsuk el a laza, pergő részeket, tisztítsuk meg a portól és más szennyeződésektől. (Ha meszelve volt a felület, ne használjunk diszperziós falfestéket!) Távolítsunk el a falból minden kiálló csavart és szeget. Hasonlóképpen szereljünk le minden dugaszoló aljzatot, kapcsolót, hogy a műanyag takarófedél alatti falrészt is le tudjuk festeni, de akár  papírszalaggal is leragaszthatjuk, így elkerüljük  hogy festékes legyen. Takaró fólia használatával tudjuk védeni a padlót, az ablakokat és az bútorokat.

A repedéseket és mélyedéseket glettel javítsuk ki. A glett anyagot vízzel  csomómentesre kell keverni és  kézzel - rozsdamentes acél glettvassal vagy rozsdamentes spalkival kell felhordani. Száradás után finom csiszolópapírral csiszoljuk meg. Amennyiben a festendő felületen nikotin, korom vagy beázás nyoma látható, akkor a festés előtt használjunk speciális folteltávolító alapozót, mert a falfestéken ezek a nyomok visszajöhetnek.

Hogy fényes vagy matt festéket választunk az ízlés dolga, de vegyük figyelembe, hogy a matt festékekkel történő festésnél a festési hibák kevésbé látszanak. Használat előtt jól keverjük fel a festéket. Ha színezni szeretnénk, akkor színezőpasztával saját magunk is megtehetjük, de vegyük figyelembe, hogy így csak pasztell-árnyalatokat tudunk elérni. 

Amennyiben a teljes szobát festjük, mindig a mennyezettel kell kezdeni, csak azután fessük a falakat. Az egyes rétegek felhordása között minimum 4 óra száradási időt kell hagyni. Általában két réteg megfelelő fedést biztosít és esztétikus felület ad.

A festést követően minél előbb meg kell tisztítani a véletlenül összefestett felületeket, mert ha a festék rászárad, akkor a víz már nem oldja. Ha nekilát a festésnek és nehézségekbe ütközik,  gondoljon arra hogy ha feladja nem lesz  szép és tiszta a szobája. Sok sikert!

 

Tudta-e : hogy míg a legolcsóbb falfestékből sokat kell használni a teljes fedés eléréséhez, addig a jó minőségűekből kevés is elegendő és időt, pénzt takarít meg!

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték