Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Színazonosítás színmérő készülékkel!

 

2012 májusi lapszámban már  írtunk arról milyen nehéz néha a „festékboltos élete” amikor a kedves vásárló behoz a boltba pl. egy színes függönyt, kiteríti a pultra majd rámutat egy vékony barna csíkra, hogy olyen barna falfestéket szeretne. Eddig úgy működött, hogy fogtuk a színkártyákat elővettük az éles szemünket és röpke 10 perc alatt talán megtaláltuk a mutatott színhez legközelebb eső színt valamelyik kártyán.

DE EZ MÁR A MÚLT!

Ma, amikor a vásárló megérkezik pl. egy gyermekpizsamával a hóna alatt, kiteríti a pultra és rábök a pizsamán egy édes kis rózsaszín mackóra, akkor elmosolyodunk, előkapjuk a színmérő készüléket, ráhelyezzük a mackóra és kb. fél perc alatt meg van a keresett szín!


 

Hogy működik a színazonosító készülék?

A színazonosító készülék mérés közben kizárja a külső fényviszonyokat, és így szabványos megvilágítás mellett végzi a vizsgálatot, ennek köszönhetően az árnyékok és a felületi egyenetlenségek kevésbé zavarják a vizsgálatot. Egy mérés során a készülék 24 fényképet készít a mintafelületről, és egy algoritmus segítségével összehasonlítja a kapott eredményt a memóriában tárolt színskálákkal.

A memóriában több színskála (pl:  RAL, NCS, stb.) és több ezer színminta van. Ezen kívül a készülék hordozható,  ezért üzleten kívül is használható.

Gyorsan azonosítja a színeket, szinte bármilyen felületről!!! Minden üzletünkben.

A PROFI színmérő, ami már receptet is készít!

Az előzőekben leírt készüléktől van egy okosabb készülékünk is (X-rite i1 Spektrofotométer).

Ez a készülék, egyelőre csak Budapest XIII. ker. Tatai út 12,  üzletünkben található meg.

Ez a színmérő már nem csak megkeresi pl. a rózsaszín mackóhoz legközelebb eső színt, hanem rögtön készít  hozzá egy úgynevezett receptet is! Igen, ez már tényleg egy okos műszer.


 

Természetesen ebben a készülékben is több színkártya színei megtalálhatóak, sőt az NCS és a RAL mellett a Tikkurila saját színkártyáit is tartalmazza a memória. Sajnos ez a készülék nem hordozható, így ezt csak hozott minta alapján a boltban tudjuk használni.

Ha a jövőben tényleg vágyik egy olyan színre, mint pl. a cipője, akkor nincs más dolga, csak sétáljon be hozzánk, mi pedig elkészítjük az áhított színt! Ugye milyen egyszerű?

Várjuk Önöket és várjuk a feladatokat!

 

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték