Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Poli-Farbe hasznos tippek

A sikeres felújítás költségvetéssel indul

Egy házfelújítás legelső és legfontosabb feladata a költségvetés megtervezése, melyet kizárólag meglévő anyagi kereteink határoznak meg. A teljes összeg nagyjából kétharmadával anyagköltségként számoljunk, a maradék egyharmadot pedig tartalékoljuk a kivitelezők munkadíjára. 

Fontos, hogy különítsünk el 5-10 százalékot az esetleges váratlan kiadásokra, amelyek még a legjobban tervezett építkezés esetén is felmerülhetnek.

Ha tudjuk, hogy mekkora keretből gazdálkodhatunk, kérjünk árajánlatot több helyről mind az építőanyagokra, mind pedig a munkadíjra vonatkozóan. Fontos azonban, hogy megbízható, elvárásainknak megfelelő szakértő kereskedőt és kivitelezőt válasszunk, akikhez kérdéseinkkel  is bármikor fordulhatunk, és akik szívesen adnak tanácsokat, javaslatokat amennyiben elbizonytalanodnánk.

Törekedjünk arra, hogy egy helyről szerezzük be az építőanyagokat, így a több anyagra kiterjedő vásárláskor kapott nagymértékű kedvezmények miatt jelentős összegeket spórolhatunk meg.

 

3 trükkös módszer festéshez

Azok a szakemberek, akik évtizedek óta festenek, mázolnak, vakolnak, mind használnak ilyen-olyan trükköt a gyorsabb munka érdekében. Mindenki másra esküszik, de érdemes kipróbálni a jónak tűnő ötleteket, ha a munkatempó javulhat tőlük.

 

Kibélelt festőtálca

A festőtálca nem költséges befektetés, ezért el is dobható. Ám gyakran előfordul, hogy munka közben pihenőt tartunk, ezalatt a tálcában maradt festék beszárad, majd az idővel elválik a tálcától. Ha a festékdarabok rákerülnek a hengerre, az nagyon bosszantó! Ezt megelőzhetjük, ha a tálcába egy darab nejlont helyezünk, például a takarófóliából levágott kis darabot. Ezt anélkül cserélhetjük le, hogy a tálcát elmosnánk.

  

Festékszóráshoz kartondoboz

Vannak olyan apróbb tárgyak, például a fafogantyúk, amelyek felújítása aprólékos, pepecs munkát igényel. Ezért használunk időnként festékspray-t, amely egyenletes rétegben fed. Csak az a baj, hogy fújás közben mindenfelé száll a festékpermet. Kivéve, ha keresünk egy nagy méretű kartondobozt, ebben helyezzük el az apró tárgyakat, majd úgy irányítjuk a szórófejet, hogy az a doboz belseje felé mutasson. Így a permet a dobozban marad!

 

Sarokrepedésekhez tömítő ragasztó

A sarkokban lévő hajszálrepedések általában a szomszédos falak közötti kis mozgás eredményei. Nagyon nehéz itt szépen glettelni és a munka sokáig is tart. Ezért a szakemberek az ilyen végigfutó repedéseket fehér vagy színtelen tömítő ragasztóval szokták kihúzni. Ez tartósabb és sokkal gyorsabb megoldásnak bizonyul.

 
Forrás: www.blog.polifarbe.hu


 

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték