Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Padlóburkolat


Hogy javítsuk a sérült padlóburkolatot?

 

A sérült lapot először el kell távolítani, mindezt olyan ügyesen, hogy a mellette lévők ne sérüljenek. Kezdjük a fugák kikaparásával a munkát! Ehhez igénybe vehetünk speciális fuga kikaparó szerszámot, vagy egyéb éles szerszámot, ami alkalmas lehet a fuga eltávolítására. Ezután a lapot közepéről kiindulva óvatosan kalapács és véső segítségével apró darabokra kell törni, így könnyebb eltávolítani. Ha ez sikerült, akkor az alatta lévő ragasztó maradványokat is távolítsuk el, egészen a beton aljzatig. A mélyedést porszívózzuk ki, majd kenjünk a beton aljára vékony rétegben friss csemperagasztót, ezután a lapra is, és illesszük a helyére, majd igazítsuk a mellette lévőkkel egy szintbe. Ha kiáll a síkból, vegyük ki és vékonyítsuk el a ragasztót, ha pedig mélyebbre került, mint kellett volna, akkor vastagabb ragasztóréteget tegyünk alá. A fuga szélességére is figyeljünk, mert most még kis mozgatással lehet igazítani rajta. A padlólap benyomásakor kitorlódó ragasztót a fuganyílásból rögtön vagy 24 óra elteltével távolítsuk el. Ha úgy látjuk minden rendben, várjuk meg amíg a ragasztó megszárad ez beltérben 1-2 nap, de kültérben függ az időjárástól is.

Ezek után kezdődhet a fugázás. Első lépésként a fugázó anyagot vízzel keverjük tejföl sűrűségűre, (a gyártói utasításokat mindig tartsuk be) majd egy simítókanál vagy gumisimító segítségével töltsük ki az összeillesztéseket. Amikor a fugázó anyag keményedni kezd, nedves szivaccsal tömörítsük a fugát. Vigyázzunk arra, hogy a fugázó anyagot ne szedjük ki az illesztésekből. Ha fugázó anyag teljesen megszáradt és úgy látjuk nem tiszta a felületet, akkor cementfátyol eltávolító folyadékkal vagy gyenge sósavas vízzel orvosolhatjuk ezt a problémát is!

Meglátja a régóta kerülgetett sérült burkolatot, megéri kijavítani, reméljük a fent leírtakkal segítségére lehettünk ebben a feladatban.

 

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték