Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Otthonszépítés: villámgyors konyhafestés


Most egy olyan tisztasági festést mutatok be, amely két nap alatt könnyedén kivitelezhető. A konyhában általában nincs nagy üres falfelület, hiszen a falak nagy részét a konyhaszekrény és a fali csempe foglalja el. De a mennyezet és a szekrények fölötti terület átfestésével így is nagy változást érhetünk el. A felújításért kiáltó konyhát tizenhárom éve festették ki utoljára. A kialakítás a 90-es évek cseresznye bútorait és burkolatait tükrözi, ehhez kellett alkalmazkodnom a falfesték színeinek kiválasztásakor.

A mennyezet és a falak is egyszínű, pasztell árnyalatúak voltak. Bár a pasztellek ma is divatosak, alapszabály, hogy a hangsúlyos bútorok mellé a falakra kontrasztos árnyalat kerüljön. Itt a valaha halvány rózsaszínben pompázó falfesték és a cseresznye konyhabútor színei ütötték egymást, ezért eleve előnytelen választás volt. Így a terveim között a Platinum hófehér színe minden képpel szerepelt, hiszen ez a konyhában a tisztaság hatását fokozza. Ám a végleges színekről a következő posztban írok.A tervezés és anyagbeszerzés után a falak lemosásával kezdtem a kétnapos munkát. Szerencsére segítségem is volt, ügyes kezek leterítették a padlóra a takarófóliát, leragasztották az ajtó- és ablakkereteket, és a felső szekrények tetejére végig újságpapír került.

Néhány korábbi falhibát és lyukat Platinum finomglettel javítottam ki. Az előre bekevert glettanyaggal sok időt spóroltam: könnyen felhordható, gyorsan szárad és egyenletes, fehér felületet ad. Száradás után visszacsiszoltam a kiálló részeket, majd portalanítottam.
Ezután a Platinum mélyalapozót vittem fel hengerrel a falakra. A mélyalapozó használata ezen a felületen különösen fontos volt, mert a falakra korábban olcsó és rossz minőségű festék került. Ezért most az alapozóréteggel kiegyenlítettem a falak nedvszívó hatását és javítottam a tapadást. Az anyag száradási ideje 12 óra, tehát a munkát másnap folytathattam.

Az alapos előkészítésnek köszönhetően a második nap végére a változás szembetűnő lett. Ehhez azonban még két réteg jól megválasztott falfesték is szükséges volt. Az előző bejegyzésben már utaltam rá, hogy a festék- és színválasztásról bővebben is írok. A csodás, ugyanakkor strapabíró végeredményt a Poli-Farbe Platinum matt latex 4in1 konyha- és fürdőszobafesték nyújtotta.Színválasztáskor fontosnak tartottam, hogy a konyha az eddiginél letisztultabb, modernebb és tisztább hatást keltsen. Ehhez a Platinum termékcsalád hófehér színe nélkülözhetetlen volt. Ám nemcsak a konyhában érdemes a mennyezetet fehérre festeni, hanem minden olyan helyiségben, amelyet világosítani és tágítani szeretnénk. A fehér mellé szerettem volna még egy színt választani, de a döntés nem volt könnyű, mert a Platinum matt latex festék idén újabb szép színekkel bővült. Így a kék őszirózsa, a zöld hortenzia és a dió árnyalat is szóba jött, ám végül (konyhabútor színe miatt) a szürke hegyilenre esett a választásunk.

Miután a két réteg fehér festék megszáradt, maszkolószalaggal választottam el a második színhez kijelölt területet. Ezután újabb két réteg hengerelés következett, a Hegyilen árnyalattal. Megvártam, amíg a festék megszárad, majd eltávolítottam a maszkolószalagot.Utolsó lépésként a szembetűnő gázcsöveket a Cellkolor Aqua vízzel higítható zománcfestékkel mázoltam fehérre.

Ilyen volt, ilyen lett: így fest a konyhában a Platinum matt latex


Lépésről-lépésre követhettük nyomon legutóbbi munkámat, amelyben a Platinum matt latex 4in1ben falfestékkel újult meg a konyha. Most átalakítás előtti és utáni képek következnek, amelyekből az is kiderül, hogyan dolgozhatunk hatékonyan az új konyha- és fürdőszobafestékkel.

A konyha színének kiválasztásakor nagyon fontos, hogy a falak színe elsősorban a konyhabútor hangsúlyos színével (így elsősorban a frontokkal) harmonizáljon. Ha a szekrények fehérek, több lehetőségünk is van: a falak lehetnek pasztellek, vagy akár, sötétebb, markánsabb árnyalatban is gondolkodhatunk. Ám, ha a bútor sötét (barna árnyalatok, grafitszürke, vagy fekete), a falakon a visszafogott, világos színek mutatnak jól.

A Platinum matt latex falfesték kimondottan fokozott igénybevételnek kitett helyiségek védelmére készült. Ellenáll a magas páratartalomnak, nem foltosodik, könnyen tisztítható az esetleges szennyeződésektől (zsír, olaj, kávé, vörösbor, ételszármazék) és penészálló bevonatot képez. A három előre bekevert új szín jól passzol a modern enteriőrökbe, de a színek egymással bármely arányban keverhetők.

A konyha ilyen volt:És az új színekkel ilyen lett:A hideg hatású színek kimondottan előnyösek lehetnek a konyha falain, mert tisztaság érzetét keltik.

Forrás: www.blog.polifarbe.huVissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték