Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Milyen tömítőt használjak a fürdőszobában?

 

Sok bosszúságot okoz, ha a fürdőszobában penészgomba jelenik meg. MESTER SZANITER Fugázó Tömítő használatával megelőzhetjük a kellemetlen jelenségeket.

 A MESTER SZANITER tömítőt kiválóan alkalmazhatjuk a fürdőkádak, mosdók, mosogatók és a fal közötti hézag kitöltésére. Gombaálló adalékot tartalmaz, amely  megakadályozza vagy késlelteti, hogy a tartósan vízterhelésnek kitett tömítőanyag felületén penészgomba telepedjen meg. Fontos, hogy az anyag felhordása előtt tisztítsuk meg a felületet, mert megfelelő tapadás csak száraz, pormentes aljzaton érhető el.

 Másik tipikus alkalmazási lehetőség a csempék, padlólapok közötti dilatációs hézagok ill. a csempe, padlólap és a fal találkozásnál kialakuló élek tömítése. Ezeken a helyeken fokozottan mozognak az építőelemek, így a por alakú fugázó megrepedhet. A MESTER SZANITER azonban igen rugalmas anyag (akár 25 %-ig képes tágulni). A leggyakoribb csempeszínekhez igazodóan kapható fehér, manhattan, bézs, cementszürke, jázmin, karamell és átlátszó kivitelben.

 A keletkező tömítés tartósan hőálló -60 °C és +200 °C között. Ezért nyugodtan használhatjuk időjárási viszontagságoknak kitett kültéri homlokzati hézagokba is. UV- sugárzásálló. Anyagszükséglet kiszámítása - Hány flakon tömítőanyagot vegyek egy adott feladathoz?

A kérdés megválaszolásához ismerni kell a tömítendő hézag (fuga) szélességét és mélységét. A fuga szélessége az építőelemek mozgásától és az alkalmazott tömítőanyagoktól függ. A fuga mélysége a gyakorlati szabály szerint a szélesség fele +2-3 mm.

 A fugázáshoz szükséges anyag mennyiségének kiszámítási módja:

 Fugaszélességet (mm) megszorozzuk a fugamélységgel (mm) és az így kapott szám ml – ben a tömítőanyag/fugaméter. Ezután a kapott számot megszorozzuk a fuga hosszával azaz ahány métert fugázni szeretnénk. Ehhez még kb. 10 %-ot ajánlott hozzá számolni tartalék és anyagveszteség céljából.

 Nézzünk egy konkrét példát:

 A következő fugát kell tömíteni:

 Fugaszélesség: 10 mm, fugamélység: 7 mm, fugahossz: 20 m

 10 mm x 7 mm = 70 ml fuga méterenként

 70 ml x 20 m = 1.400 ml az összes szükséglet

 A fuga tömítéséhez 5 kartus 310 ml tömítőanyagra van szükség. (1.550 ml).

Tartalék anyagveszteség céljára: kb. 10 %.

 

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték