Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Miért van ekkora árkülönbség a hőszigetelő rendszerek között?

OLCSÓ HÚSNAK HÍG A LEVE!

Lehet, hogy elcsépeltnek tűnik ez a közmondás, de ettől még nagyon igaz, például a hőszigetelő rendszereknél is.

Mire gondolunk? Arra, hogy nagyon meg kell nézni, mit lehet adni pl. 1200 - 1400 Ft / m2  áron. Nézzük meg részletesen.

Először is, ha hőszigetelő rendszert szeretnénk vásárolni, akkor nézzük meg milyen rendszert mennyiért kínálnak a kereskedők!!!

1, Fontos a rendszer márka neve. Ha nincs neve, akkor azt kezeljük fenntartásokkal. Mert ha nincs ott egy márka név, akkor az azt jelenti, hogy különböző gyártók termékeiből összeválogatott rendszert adnak, tehát nincs rá rendszergarancia*. Ilyen esetben a kedvező ár miatt, minden  alkotóegységből (Polisztirol, ragasztó, háló, vakolat) a legolcsóbbat (nem a legjobb minőségűt) teszik be az un. rendszerbe. Ez akkor gond, ha valami probléma alakul ki a felrakás után, pl. elválik a polisztirol lap vagy a háló a faltól, vagy nem is ragad oda a polisztirol lap megfelelően. Ilyenkor nem fogunk tudni sehol reklamálni, mert egyik gyártó sem fog garanciát vállalni. A kivitelező azt fogja mondani nem a munkával, hanem az anyaggal van a probléma. És ilyenkor bizony jóval többe fog kerülni a javítás, mint ha egy rendszer minősített rendszert vásároltunk volna.

2, Kérdezzük meg, hogy a hirdetett hőszigetelő rendszer milyen elemeket tartalmaz. A leggyakoribb alkotó elemek : Polisztirol lap (5, 6, 7, 8, 10, ... cm)  ragasztótapasz, háló, vakolat alapozó, hőszigetelő vakolat (1 mm, 1,5 mm, 2 mm).   Előfordulhat, hogy  a fent sorolt elemekből nem tartalmazza mindegyiket, ezért olcsóbb az ár.

3, Hány centis rendszert hirdetnek? Találkoztunk olyan hirdetéssel, ahol 4 cm–es rendszert hirdettek (apró betűs) a vásárló pedig csak a m2 árat nézte!  (Nem mindegy hány cm a rendszer!)

4, A polisztirol lap minősége nagyon fontos tényező!!!  Miért? A polisztirol lapok legfőbb feladata, hogy megfelelő hőszigetelést biztosítson. Egyik legfontosabb tulajdonsága a nyomószilárdság. A jó minőségű, nagyobb nyomószilárdságú polisztirollapok dilatációja kisebb, ezért sokkal jobban reagál a hőingadozásra, kevésbé teszi ki a rendszert és a vakolatot a mozgásból adódó terheléseknek, repedéseknek. Nem érdemes feltűnően olcsó polisztirol lapot sem vásárolni, mert sok probléma adódhat a rossz minőségű lapok használatából. A gyenge minőségű, olcsó lap testsűrűsége alacsony, mérete pontatlan lehet, alakja könnyen eldeformálódhat (görbeség, domborodás). Emiatt nem lehet a lapokat pontosan illeszteni a falhoz és egymáshoz, így hőhidak alakulnak ki a pontatlan illesztéseknél. A lap felülete érdes, ezért több ragasztót is kell használni, ami szintén növeli a rendszer árát.

5, Azt is fontos megtudakolni, hogy az elemek hogy vannak számolva. Gyakori csalafintaság az olcsó hőszigetelő rendszerrel, hogy nem megfelelően van kiszámolva a rendszer négyzetméter ára! 

Mit jelent ez?   Ahhoz, hogy ezt jól tudjuk szemléltetni, leírjuk, hogy kellene korrekten számolni a rendszer elemeit:

Expandált polisztirol: nyitott cellás. (rövidítése EPS)  Vastagság: 1cm – 15cm Táblaméret: 100 X 50 cm/tábla (0,5 m2 / tábla) Ahány m2 a homlokzat, annyi  m2 kell belőle. 

Ragasztótapasz: Anyagszükséglet ragasztáshoz kb. 3- 4 kg/m2, a háló beágyazásához 2-3 kg/m2. Tehát 5-7 kg /m2 ragasztó kell összesen.

Üvegszövet háló: A háló felragasztásánál 10cm-es átfedést kell alkalmazni. Anyagszükséglet: 1.1m2/ m2.

Vakolat alapozó: Az alapozó anyagszükséglete: 5 - 6 m2/ liter.

Vakolat 1,5 mm vagy 2 mm: Anyagszükséglet :1,5 mm szemcsenagyságú vakolatnál 2,3 kg/m2;  míg a 2 mm vakolatnál 2,7 kg /m2

És akkor nézzük meg, hogy is lehet ezt olcsóbban kínálni? A legügyesebb trükk, hogy a ragasztótapaszból 3 – 4 kg / m2  -rel számolják rendszert. Ez természetesen nem lesz elég, kell majd még néhány zsák (azaz majdnem még egyszer annyi) és akkor az már fel sem fog tűnni, de ha számolunk, akkor az már növeli a m2  árat. A következő lehetőség az alapozó és a vakolat számításánál van. Itt ugyan úgy kevesebb kg / m2 számmal számolnak, és ha kell még pár kanna az már fel sem fog tűnni. Ugye – ugye?

Hogy számolunk mi?

A Hónap terméke akciónkban feltüntetett akciós m2 árak nekünk úgy jöttek ki, hogy: A ragasztó 6 kg/m2   –rel van számolva, a háló 1,1 m2 /m2 –rel , a 1,5 mm vakolat 2,5 kg / m2 –rel és a 2 mm vakolat 2, 7 kg/ m2 –rel. Azt gondoljuk ez így teljesen rendben van, és a mi áraink így tükrözik a valóságot.

És egy kérés: Ne tessék a bolhát az elefánthoz hasonlítani! Miért is? Mert a mi akciós rendszereink gyári rendszerek, megfelelő anyagszükséglettel számolva, garanciával és ez bizony ennyibe kerül. Mi is szeretnénk 1200 Ft – 1400 Ft / m2 –ért adni a rendszereinket, csak a fenti okok miatt ez lehetetlen. Kérjük Önöket mielőtt a hőszigetelő rendszert megvásárolják, nézzék meg, mit, mennyiért és milyet vesznek, mert utólag már sajnos hiába okos az ember!!!!

További segítséget találhat a témában a www.piktorfestek.hu/szaktanacsadas/hun/amit-a-hoszigetelesrol-tudni-kell-6 oldalunkon is.

*Akkor jár a rendszergarancia, ha a kivitelezés során a gyártói útmutatónak megfelelően a gyártó által ajánlott rendszerelemek kerülnek beépítésre. Megfelelőségi igazolást kérni kell a vásárláskor!

 

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték