Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Kő és fa felületek

 Hogyan óvjuk meg a  kő és fa felületeket?

Környezetünkben egyre több természetes anyag tűnik fel, szívesen használjuk ezeket az anyagokat pl. a grillsütő vagy kerítés építésénél. Ezért ezen építőanyagok természetes szépségének megőrzése is fontos számunkra.  Legyen szó természetes kövekről, tégláról, mészkőről az időjárás elleni védelem biztosítása fontos, hiszen ezeket az ember nem csak 1- 2 évig szeretné használni.  Lehet akár belső, akár külső felület, új vagy régi egyaránt meg kell védeni a káros behatásoktól ill. könnyen tisztíthatóvá kell tenni.    Kezelés előtt azonban fontos, hogy a zsírtól, szennyeződéstől és portól tisztítsuk meg a felületeket, különben nem lesz tartós a hatás.

Több megoldás közül választhatunk, impregnálhatuk, de akár lakkozhatunk is. A fent említett anyagokon kívül egyéb felületek is kezelésre szorulnak, mint pl. a beton, betonyp, azbesztcement és műgyanta kötőanyagú bevonatok. Ezekre a felületekre használhatunk pl. festéket vagy betonlakkot.

Sok fából készült tárgy is körül vesz minket. A natúr fafelületeket pl. festéssel óvhatjuk meg az időjárás káros hatásaitól. Ha egy kezeletlen nagyon kiszáradt fafelületről van szó, akkor érdemes lenolajjal kezelni, hogy visszaadjuk a fa nedvességtartalmát és eltömítsük a pólusokat.  A lenolaj azonban önmagában nagyon lassan szárad és erős sárga szint kölcsönöz a fának, ezért is ajánlott 2:1 arányú lakkbenzines hígítása. A kezelendő felületeknek száraznak és pormenetesnek kell lenni.  A felhordás után 2 óra múlva a felesleget száraz, tiszta ruhával le kell törölni.

Teljes száradás - 1 hét- 2 hét  – utána szükség szerint különböző festékekkel átvonható.

A tavasz sokunkat ösztönöz a kert szépítésére, és próbáljuk egész nyárra kényelmesebbé tenni magunk és családunk számára. Akinek van gyermeke az tudja mennyire örülnek a legkisebbek egy kerti játéknak. Az előbb említett építmény többféle anyagból készülhet, de a biztonság miatt valószínű betonozásra is sor kerül. Erre kínál megoldást a bitumenes vízszigetelő, mely megakadályozza a nedvesség felszívódását a földdel érintkező betonfelületek esetén, de fémfelületek korrózió elleni védelmére is szolgál.


Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték