Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Hosszú távon óv a légtisztító falfesték

 

Ötven évvel ezelőtt a „beltéri légszennyezettség” ismeretlen fogalom volt. Azonban a 70-es évekbeli olajembargó energiatakarékos építkezés iránti keresletet váltott ki, amely azóta folyamatosan csak növekszik. A szükséges energia megtakarítással együtt nem kívánt következmények is jártak – a beltéri légszennyezettség növekedése és utóhatásai. Megjelent a beteg épület szindróma.

Az EPA becslése szerint a beltéri levegő szennyezettsége akár kétszer-ötször is nagyobb lehet, mint a kültéri levegőé. Ez elsősorban az építőanyagokban és háztartási termékekben – például préselt falapokból készült bútorokban, valamint lakberendezési tárgyakban – megtalálható illékony vegyületek, például a formaldehid. Minél légmentesebben zárt és energiatakarékosabb az épület, annál nagyobb a lehetséges beltéri szennyezettség.

Inntaler Air Cleaner, légtisztítás festékkel

Együttműködési megállapodást kötött a The DOW Chemical Company és a Poli-Farbe, amelynek keretében a globális vállalat lehetőséget biztosít a bócsai cégnek a „FORMASHIELD TM , azaz Formaldehid megkötő technológia” használatára a hazai piacon. A közös termékfejlesztés eredménye a Poli-Farbe Inntaler Air Cleaner légtisztító beltéri falfesték, amely a zárt térben a különböző lakberendezési tárgyakból felszabaduló formaldehid molekulákat – a levegőből megszűrve – megköti, és ártalmatlan vízgőzzé alakítja át. A vízgőz természetes úton elpárolog, a körforgás eredményeként pedig „tisztul” a belső tér levegő összetétele.

A Formashield új kötőanyag technológiának köszönhetően, a Poli-Farbe megalkothatta az Inntaler Air Cleaner légtisztító beltéri falfestéket. A szobában felszabaduló formaldehid molekulákat a festékben lévő kötőanyag a levegőből megszűrve megköti, és ártalmatlan vízgőzzé alakítja át, amely folyamatosan elpárolog, a körforgás eredményeként pedig „tisztul” a belső tér levegő összetétele.

A festék légtisztító képessége és kapacitása arányos az egységnyi felületre felhordott festék mennyiségével, a festett felület nagyságával és a beltéri levegő minőségével. A termék légtisztító hatása idővel megszűnik. Kb. 25 m2 alapterületű helyiségben, 2 dl/m2 festékkel festve és átlagos aldehid koncentráció (30 µg/m3) mellett 4-6 év elteltét követően válik szükségessé az átfestés.

Minden olyan helyiségben érdemes ezt az új festéket használnunk, ahol naponta több órát tartózkodunk. Ilyen a hálószoba, vagy a gyerekek szobája. De érdemes munkahelyünkön, az irodánkban is kifestenünk vele.Így használjuk az Inntaler Air Cleanert!

A száraz, tiszta falat készítsük elő Inntaler diszperziós mélyalapozóval! A festéket a használat előtt alaposan keverjük fel! A légtisztító falfesték Poli-Farbe színezőpasztával, vagy színezőfestékkel, legfeljebb 5%-ban adagolva színezhető.

Egy információs videót talál a Youtube.com oldalon, ha  a keresőbe a  POLI-FARBE INNTALER AIR CLEANER légtisztító beltéri falfesték szót beírja!

 

Forrás: blog.polifarbe.hu

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték