Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Fémhatású fal

Első dekorprojektünknek egy meglehetősen egyszerű feladatot választottam, amely csak festési feladatokat igényel.

 

 

A struktúra henger a dekorációs falfelületek egyik fontos kelléke. Egy olyan eszközről van szó, amely a festőhenger egy változata: a mi esetünkben a megszokott hengerfejhez vileda csíkokat rögzítettek. Ha a festéket ezzel visszük fel, vagy ezzel simítjuk végig, érdekes, strukturált felületet hoz létre, amely jóval plasztikusabb a simán felvitt festéknél.

Most tehát fémet fogunk alkotni, legalábbis úgy fog kinézni. Ezt hívjak metáleffektnek. Egy budai lakásban járunk, ahol a tetőtéri szinten végighúzódik a kandallókéményt körülvevő fal. A ház tulajdonosa ezt akarta dekorálni.

A végcél egy olyan felület, mintha kalapáccsal kicsit megütögetett acél- vagy bronzfal lenne. A szín szabadon választható, projektjeink csak minták! A hideg színeket és fehéreket felvonultató térhez kiválóan illeszkedik ez a különleges, mégis könnyen kivitelezhető felület.

  

         1. lépés                               2. lépés                                            3.lépés

1. lépés

Falfelület alapozása. Száradási idő 6-8 óra.

2. lépés

Az alapozó száradása után a színezőtinta segítségével megszínezzük a latexfestéket. Kis mennyiségben kézi erővel is keverhetjük az anyagot, nagyobb vödör esetén azonban indokolt a fúrógépbe szerelhető keverőszár.

3. lépés

A színezett Inntaler latexfestéket felvisszük a felületre. Itt ugyanúgy kell eljárnunk mint falfestés esetében, szépen festőhengerrel felvisszük a felületre a mi esetünkben szürkéskék festéket.

4. lépés

4-6 órás száradás után az ezüstszínű metáleffekt festéket visszük fel. Ezt is színeztük fekete színezőtintával.

5. lépés

Struktúrahenger használatával finoman átsimítjuk a még nedves metálfestéket. Ennek hatására úgy fog kinézni a felület, mintha kalapáccsal kissé megütögették volna a felületet.

 

        

4. lépés                                      5. lépés

Felhasznált anyagok:

Platinum Decor Metáleffekt festék

A Platinum Decor Metáleffekt festékkel festett felület a fém látványát és érzetét kelti. Kiválóan alkalmas mintázáshoz és sablonozáshoz. Arany, ezüst, bronz és más felületek kialakítására alkalmas.

Platinum Decor színezőtinta

Alkalmas a Platinum Decor család tagjainak, szilikát, szilikon, diszperziós és mészkötesű anyagok színezésére. Kültérre és beltérre is alkalmas, UV-alló.

Inntaler selyemfényű latexfesték

Magas fehérségű, kitűnő fedőképességű, oldószer-, ammónia-, formaldehid-, lágyítószer- és szagmentes, selyemfényű beltéri falfesték. Bevonata mosás- és súrolás álló, lég- és páraáteresztő, a fal természetes légzését nem gátolja.

Inntaler diszperziós mélyalapozó

A különböző felületek szívóképességét kiegyenlíti. A régi, porózus vakolatokat és krétásodó felületeket megerősíti és szilárdítja, a fedőréteg jó tapadását biztosítja. Színes diszperziós falfestékek felhordása előtt alkalmazva megakadályozza a foltosodást. A fal természetes szellőzését nem gátolja. Vízzel hígítható.


forrás:

Csulák Dóra:

Színezd újra az otthonod!

A lakásfestés nagy kézikönyve

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték