Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Egyre népszerűbbek a DIY mozgalmak!

 

DIY ( do it yourself = csináld magad) Magyarul a csináld magad mozgalmak!

Ennek oka nem csak a takarékosság, hanem az önkifejezés és a szabad alkotás felszabadító érzése!  Ha nem próbáltuk még ki, addig nehezen (meg) érthető :) A magunk készített vagy átalakított tárgyak során ugyanis teret kap az önkifejezés! Az alkotás örömén kívül pedig az általunk készített vagy átalakított tárgyakhoz – bútorokhoz sokkal jobban kötődünk illetve jó érzéssel tölt el, minket bármikor ránézünk :) Ha van olyan tárgy, amit szívesen átalakítanánk, de nincs ötletünk az interneten számtalan inspirációt nyerhetünk. Én most egy régi kopott láda átalakítását fogom bemutatni, melyet édesanyám pincéjében találtam és mikor megláttam rögtön tudtam mire fogom majd használni.   A teraszunkról régóta hiányzott már valami, amiben a kerti székek párnáit tarthatom, amikor használaton kívül vannak.

Tehát az ötlet megvan már csak ki kell találni hogy illeszkedik majd a legjobban a teraszhoz! Mivel a teraszon minden szürke ( fém korlát, padlóburkolat) ezért úgy döntöttem ezt a fa ládát átalakítom „fém“ ládává.

Már csak festékre lesz szükségem. Ma már sok festékgyártó cég termékei közül válogathatunk, ha szeretnénk pl. egy régebbi bútordarabunknak új dizájnt adni. Én most a Bondex új termékei közül  fogom használni a Bondex Vintage Effect festéket, melyből 5 színárnyalat létezik, nekem a tengeri ködre esett a választásom és a Bondex  Metal Effect Waxot, melyből a fém hatás kedvéért az ezüst színt vettem le a polcról.

Első lépésként a ládát megszabadítottam a portól és pókhálóktól kívül - belül. Ezután egy finom csiszolópapírral átcsiszoltam, majd az apró fűrészport   ami rátelepedett a felületre csiszolás közben, leporszívóztam.

Hullámpapírral leterítettem a láda környékét, hogy a lecsepegő festéket nem kelljen festés után a padlóról felszedni :)

Kezdődhet a festés. Bondex Vintage Effect festék tengeri köd színnel egyenletesen lefestettem a láda minden oldalát! Megvártam míg megszáradt! Napos időben kb. 1,5 – 2 óra volt.Már így is egészen másképpen azaz sokkal jobban néz ki a láda, de mivel a fémes hatás még hiányzik, lássunk neki a waxolásnak. Egy puha rongy ( gyermekem kinőtt pamutpólója tökéletesnek bizonyult) segítségével , körkörös mozdulattal felhordtam a waxot a láda oldalaira. A száradást követően (kb. 1-2 óra) fényezni kezdtem a felületet, azaz egy másik tiszta puha pamut ronggyal,  körkörös mozdulatokkal elkezdtem dörzsölni, „durván“ simogatni a waxal kezelt felületet.  A fényezésnek köszönhetően szépen lassan alakul ki a viasz metál hatása. 

Végre használatba vehettem a szép „új“ „fém“ ládámat illetve le is fotóztam, majd megmutattam édesanyámnak is, aki nem ismert rá a 30 éve a pincéjében porosodó régi darabra. :)

Bármikor kinyitom a ládát illetve ki – be pakolom eszembe jut,  hogy ez a régi faláda új értelmet nyert!

 

 Böröczky-Nagy Andrea

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték