Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Egy TRÓFEA újjászületése!

Az interneten szörfözve, az utóbbi időben rengeteg látványos agancs átalakítást találtam, ezért úgy döntöttem a hétvégi faházunk falán „díszelgő“ szarvas agancsot (amit az előző lakó hagyott ott)  Én is átalakítom!


Sosem tetszettek ezeket az „állati díszek“, kicsit mindig megborzongtam mikor láttam egy egy ilyen vadászok által TRÓFEÁNAK hívott győzelmi jelképet. Átfestve, csúnyán szólva „megdizájnólva“ viszont már egészen másként hatott rám! Úgy gondoltam nincs mit vesztenem, átfestem és meglátom milyen lesz!

Szemügyre vettem hát a fa talpra erősített agancsot, és képzeletben elkezdtem átfesteni! Valami teljesen mást szerettem volna belőle kihozni, ezért nem is a természet színeiben gondolkodtam.

Nekem az ezüst a szürke és a fehér színek jutottak az eszembe! Becsuktam a szemem és elképzeltem ezt a 3 színt a trófeán! Lássunk neki és nézzük, hogy mutat ez a valóságban!

Első lépésként a portól és zsírtól kellett a felületet megtisztítani! Ehhez egy száraz, majd egy nedves (enyhén mosogatószeres) rongy volt a segítségemre. 

Második lépésként egy próba fújást végeztem, hogy megnézzem kell-e alapozót használjak vagy sem. Szerencsém volt, mert az általam használt spray megtapadt és meg is száradt a felületen.

Ezután a kertben leterítettem egy hullámpapírt a járdára, majd  letakartam a fa talpat és a koponyát, (Tesa szalaggal, ha nincs akkor alufólia is megteszi, ami minden háztartásban megtalálható)   mivel az agancsot fújtam le először ezüst színű spray-vel.

Igyekeztem minden szögből fújni, hogy egyenletes és szép legyen a felület. Ezt a mozzanatot háromszor ismételtem meg, mivel csak vékony rétegeket ajánlott fújni, hogy ne folyjon meg a festék! (rétegek között is a száradási időt várjuk ki)

Mikor mindhárom réteg megszáradt, eltávolítottam a koponyarészről a takarást és szürke sprayvel lefújtam szintén 3 rétegben. Ezután a fatalpról is leszedtem a takarópapírt, ám de a koponyára visszahelyeztem és a fehér sprayvel lefújtam, természetesen ezt is 3 vékony rétegben. Ajánlott a koponya és a fatalp fújásakor egy nagyobb kartonpapírral védeni a már lefújt agancsot, ha nem szeretnénk, hogy megködölje a másik két szín!

 A legvégén egy selyemfényű lakkal tettem csillogóbbá, tartósabbá és könnyebben takaríthatóvá ezt az újjászületett trófeát!

Mikor kész lettem lefotóztam és az eredeti trófea fotója mellé téve, valahogy olyan jó érzés lett úrrá rajtam. Milyen volt és milyen lett? A képekről eldönthetik Önök is!


Szerintem vagány és trendi, de az ezüst és a fehér színektől egyben elegáns is lett! ;)

Böröczky-Nagy Andrea

 

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték