Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Baumit fugázási tanácsai 
Korábbi cikkünkben a burkolatragasztással kapcsolatban adtunk tanácsot, most a fugázásról olvashatnak részletesen.

Burkolataink fektetése után, befejező lépésként következik a fugázóanyag és a szilikon beépítése. Ezeknek a termékeknek az esztétikumon túl, fontos műszaki szerepük van,melyek nagyban meghatározzák a burkolatunk élettartamát. Fontos tudni, hogy  fugázás nagyban hozzájárul a burkolat feszültségmentesítéséhez.

A Baumit fugázó rendszere, a Baumacol Prémium fugázóból és a vele teljesen szín azonos Baumacol Szilikonból áll. Kiszerelésüket tekintve a termékek 2 és 5 kg os kiszerelésben kaphatóak, vödrös csomagolásban. A vödrös csomagolás rendkívül előnyös, hiszen a fugázó vízzel történő bekeveréséhez nem kell külön keverőedényt használnunk.   A Baumit Baumacol Prémium Fugák és Szilikonok 24 színben érhetőek el, ezek közül akár nagyon speciális intenzív színeket is tudunk választani!Választásunkat jelentősen megkönnyíti, hogy a teljes színskálát felvonultató valódi fugázóból készített színmintából tudjuk megtalálni a számunkra megfelelő színeket.

A színek kiválasztása mellett oda kell figyelni arra is, hogy a mester, milyen széles fugahézagot hagyott a burkolat fektetésekor. Műszaki tulajdonságait tekintve a  Baumit Prémium fuga  1mm től 8 mm es fugaszélességig használható, kül és beltéren egyaránt alkalmazható, vízlepergető tulajdonságú. Mindig figyeljünk oda a  gyárilag ajánlott keverővíz mennyiségre, hiszen egy túlhígított fuga kiszáradás után, könnyen  előfordulhat, hogy nem az általunk elvárt esztétikai élményt fogja adni!
Meg kell említeni azt is, hogy a lemosás előtt, minden esetben meg kell várni amíg a felhordott fugázó megszikkad a fugahézagokban. Amennyiben nem tartjuk be a gyárilag előírt várakozási időt, és előbb elkezdjük lemosni a felületet, az szintén a fugakép esztétikai romlásához vezethet!

Befejező lépésként következik a szilikonozás. A  falak és a padló találkozásánál, sarkokban , élekben mindig használjunk szilikont. Fontos, hiszen a sarkok és élek az esetleges dilatációs mozgások miatt mindig kitettebbek a vízszivárgásnak. A szilikon beépítésével az ebből adódó problémákat elkerülhetjük!A Baumacol szilikon 20%- ig tartósan nyúlásképes, azaz rendkívül rugalmas, továbbá  UV álló is, így bátran alkalmazható kül és beltéri felületeknél
egyaránt. Az ecetsavas tulajdonságú, ezzel megelőzi a penészesedés okozta elszíneződést!

A fenti termékek használatával hosszútávon, problémáktól mentesen tudjuk használni a gondosan elkészített burkolatainkat! 


Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték