Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

Amit a késtapasz használatáról még nem tudott


A Dunaplaszt poliészter késtapaszok univerzálisan felhasználhatók a legkülönbözőbb felületi hibák javítására,  amivel csak  találkozhatunk. Használatával, sima, egyenletes, és  karcmentes  felülethez  juthatunk,  mely finomcsiszolással alkalmas a festéshez, fényezéshez.

A Dunaplaszt poliészter és üvegszálas poliészter késtapaszok két- komponenses késtapaszok, edzőjük benzoil-peroxid, melyet tubusban adunk a késtapaszokhoz egységes kiszerelésben.

Késtapaszaink egyedülálló módon kiválóan tapadnak a legkülönbözőbb acél, alumínium, és horganyzott felületeken és egyéb poliészter- vagy epoxigyantából készült kompozit felületeken egyaránt. Fára való alkalmazása, csak kivételes esetekben, pl. beltéri festett ajtók, MDF lapok esetében ajánlott, ugyanis a fa nagyon mozog, így kipereghet idővel, amit belekentünk, - hacsak nem itattuk át bekevert poliésztergyantával felhasználás előtt a fát. Kétféle késtapaszunk közül a krém színű késtapasz kisebb mélyedések, karcolások, horpadások és gyűrődések javítására alkalmas, az üvegszálas zöld színű nagyobb mélyedések, horpadások, kitörések pótlására megfelelő megoldás.

Mindkét késtapasz gyorsan kikeményedik, ezáltal szinte azonnal és könnyen csiszolható lesz. Ahhoz hogy jó eredményt kapjunk, csak az alapos összekeverésre kell odafigyelni ~100:2 arányban, figyelembe véve, hogy a tapaszunk több edző használatával  gyorsabban  térhálósodik, kevesebbel lassabban. Kezdjük azzal, hogy egy sima lapra kiveszünk egy kisebb mennyiséget a késtapaszból, majd egy borsószemnyit mellényomunk az edzőből és egy spaklival egymásba keverjük a két komponenst.


Ezután hordjuk fel a javítani kívánt felületre és 5-10 perc alatt megkeményedik.

A hőmérséklettől és az edzés mértékétől függően nagyjából 10-30 perc múlva csiszolhatjuk is a felületet, szükség esetén portalanítás után azonnal újra átkenhetjük a késtapasszal. A csiszolást kezdjük P80-as papírral, ha géppel csiszoljuk P240 finomságig folytassuk, így gyorsan sima, festhető felületet kapunk. Amennyiben poliészterből készült tárgyat, pl. csúszdát, hajót javítunk, átfestésé- re a Dunaplaszt 2k Hajófestéket ajánljuk, ha acélból készült tárgyat pl.  járműkaszni sérülései, teherautó alváz stb., akkor a Neolux 2k akrilzománcot ajánljuk alkalmazni átfestésére. Mindkét festék szép, magasfényű, UV-álló bevonatot ad. Keressék a Dunaplaszt késtapaszokat a boltok polcain, melyek egykilós nagy és kis kiszerelésben is kaphatók.
Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték