Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

A sérült gipszkarton felületek javítása


Amennyiben a Rigips lap nagy területen sérült, és a sérülés egyszerű hézagolással nem tűntethető el, az alábbiak szerint kell a hibát megszűntetni:1. Vegyünk egy, a javítandó lappal azonos vastagságú Rigips gipszkartonlap darabot. A méretének valamivel nagyobbnak kell lenni, mint a sérült rész területe. A sérült rész körül kijelöljük az új lapdarab területét.2. A lapot az új lapdarab kerülete alapján kivágjuk vagy kifűrészeljük, és a sérült részt óvatosan kiemeljük. A vágott éleket, valamint az új darab éleit fózoljuk, hogy „V” alakú hézag képződjön.

 

3. A lyukba két darab CD-profilt, esetleg cseréplécet helyezünk, és a Rigips laphoz csavarozzuk. A profilok vagy lécek rögzítéséhez 212. típusú gyorsépítő csavarokat használunk.4. Az új, előkészített Rigips lapdarabot 212. típusú gyorsépítő csavarokkal a CD-profilokra vagy lécekre rögzítjük.


 

5. A hézagokat Rigips hézagoló anyaggal (Standard, Vario, Super, ProMix Mega) töltjük ki, ezt követően a hézag köré hézagoló anyagot kenünk, belehelyezzük a hézagerősítő szalagot, és újabb réteg hézagoló anyaggal elsimítjuk.6. Végül a javított területet átgletteljük, és a glett megszáradását követően csiszoljuk. Az utolsó hézagolás során nagyobb méretű simítót használjunk!
Az így kijavított hibát festés után senki sem veszi észre.Forrás: http://www.rigips.hu/node/4433

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték