Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  Szaktanácsok

A minket körülvevő tárgyak anyaga megváltozott

Egrokorr Zrt. által kínált megoldások ezeknek az új anyagoknak a festésére:

   Megszoktuk, hogy évszázadokon keresztül a házak nyílászárói fából készültek. Valószínűleg olcsóságuk és nagyon jó légzáró képességük miatt az utóbbi időben a fát fölváltotta a műanyag (PVC). Ma már nem csak a nyílászárók, de az ereszcsatornák, a redőnyök, a spaletták, de még a gázcsövek egy része is PVC –ből készül. A PVC egy műanyag, amely majdnem minden oldószerben oldódik, ezért semmilyen oldószeres festékkel nem átfesthető. A PVC hasonlóan a fához és egyéb anyagokhoz a napsugarak és oxigén hatására öregszik és krétásodik, ezért célszerű ezektől a behatásoktól megvédeni egy festékréteggel. Jó lenne, ha nem várnánk meg, amíg lepusztul, szétesik és elöregszik a műanyag, mert ilyen állapotban már elég nehéz renoválni.

   Hazánkban még inkább azt tapasztaljuk, hogy az ablakcserék során csak az olcsóbb, anyagában színezettek és nem a festett, jobb minőségű műanyag nyílászárok kerülnek beépítésre. Az anyagában színezett műanyag nyílászáróknál a festék védő hatása elmarad, azaz nem kap védelmet az UV sugárzás és az öregedés ellen. Ezért egy idő után a felületük megsárgul, erősen mattul, krétásodik, karcolódik majd elporlik. 

  Az Egrokorr Zrt. által gyártott Dunaplaszt PVC festékkel, melynek az időjárás és UV állósága kitűnő, úgy lehet a PVC tárgyakat lemázolni, mint ahogy a fa és fémtárgyakat szoktuk lefesteni. Így a fent leírt hatásoktól meg tudjuk védeni a műanyag tárgyainkat.

  Az Egrokorr Zrt. a műanyag nyílászárókat gyártó cégeknek is ajánlja a PVC profilok felszabás előtti festésére a két komponensű, vízzel hígítható akrilát festéket, mely oly mértékben UV álló, kemény, karcálló és antigraffiti hatású, hogy az ablakkészítés teljes folyamata alatt sem sérül meg (Metallux Aqua 2K Zománc).

  A PVC-ből készült csatornák átfestésére a Dunaplaszt Aqua Csatornafestéket javasoljuk, mely nagyon szép fémhatású színekben kerül forgalomba, és akár rézcsatornának is álcázhatjuk vele PVC csatornánkat.

  Aki olcsóbban szeretné PVC csatornáját lemázolni, természetesen a Dunaplaszt PVC festéket is használhatja, mely 12 egymással keverhető színben rendelhető.

  Megváltozott az anyaga a szaniter berendezéseknek is. A régi zománcozott kádakat és mosdókagylókat műanyagból készült szaniterek váltották fel. Az Egrokorr Zrt. híve a régi szép dolgok megőrzésének, ezért ha régi zománcozott káddal rendelkeznek, érdemes azt a Renova Kádfelújító Zománccal átfesteni, ami lássuk be még költségkímélőbb is, mint lecserélni. Ha viszont már műanyag káddal rendelkeznek, és az kopottá, mattá vált, nagy biztonsággal tudjuk ajánlani a Dunaplaszt Műanyag Hajófestéket. Előnye, hogy nem csak fehér színben kapható, így akár egy divatos színnel meg is változtathatják fürdőkádjuk hangulatát az átfestéssel. Ugyanezt a festéket ajánljuk kültéri üvegszál erősítésű poliészterből készült úszómedencékre is, ha az időjárás következtében már lemattult. Ez az átfestés nem csak megszépíti, de garantáltan több mint megduplázza az élettartamukat is.

  A vízvezetéket sem szerelik már colos vascsövekkel, helyettük elegáns vékony kis rézcsövek szállítják a meleg vizet. A rezet viszont nem könnyű átfesteni, tapadási problémák léphetnek fel a festésénél, ezért az Egrokorr Zrt. kifejezetten erre a célra kétféle anyagot is kifejlesztett: a Dunaplaszt Rézlakk Aqua-t, mely védi, de egyben megőrzi a réz fémes küllemét, és a Dunaplaszt Radiátor Zománc Aqua-t, ami pedig egy szép selyemfényű felületet biztosít. Ha pedig a rézcsövet, amely a fehér faltól eléggé elüt és nem túl szép látványt nyújt, fehér színű radiátor zománccal lefestjük, akkor az addig hivalkodó rézcső szinte beleolvad a környezetébe.

  Mint azt észrevették, ajánlataink között kizárólag vízzel hígítható festékek szerepelnek, melyek jobb minőségűek, mint oldószer tartalmú alternatíváik. Ha kipróbálják, megtapasztalhatják, hogy nem csak az a tartós festék, amelyik oldószeres és „szagos”, hanem a szagtalan, vizes hígítású termékek is kiváló minőségűek és emellett még környezet kímélőek is.  

 

 

 

Vissza a szaktanácsokhoz

Vissza a webáruházba

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2019 Piktorfesték