Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladásaBankkártyás fizetési tájékoztató
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  

Aljzatkiegyenlítők

  »  

Soripon 25 kg

Soripon 25 kg
Gyártó:  Kemikál Zrt
Rendelhető
Választható színek:  
Kiszerelés:  
Kosárba:  db-ot
Áraink kizárólag WEBÁRUHÁZUNKRA érvényesek.
ÜZLETEINKBEN az eladási ár és a termékkör ettől eltérhet.
 
Rövid leírás:

Beltéri betonaljzatok kiegyenlítését szolgáló, Soripon önterülő szárazhabarcs.
Figyelem!
A monitoron megjelenő színek eltérhetnek a valóságostól!
Bruttó: 
3 397 Ft
 
Nettó: 
2 675 Ft
 + ÁFA
Vissza a webáruházba
 
TERMÉKELEÍRÁS
ÉRTÉKELÉS
TOVÁBBI KÉPEK
HASONLÓ TERMÉKEK
 
A Soripon önterülő aljzatkiegyenlítő cementbázisú, szürke, homogén, por alakú, az előírt mennyiségű vízzel megkeverve jó önterülő képességű, megszilárdulása után vízszintes, kemény, sima felületet biztosító anyag. A Soripon beltéri, szokásos mechanikai igénybevételeknek felel meg. Alapozója vizes műgyanta diszperzió.
A Soripon aljzatkiegyenlítő lakó- és középületek általánosan előforduló burkolatai, kerámiaburkolatok, vagy egyéb merev burkolatok, valamint ragasztott parketta, szőnyegpadló, filcalátétes szalagparketta, PVC burkolat, stb. alatti aljzatkiegyenlítésre alkalmas.
A Soripon aljzatkiegyenlítő habarcs csak tiszta (zsírtól, olajtól, portól és mindenféle más szennyeződéstől mentes), legalább C12 szilárdságú alapfelületre, (hőérlelt vagy természetes szilárdulású aljzatbeton, könnyű beton, Soriplan BJ-vel vagy hasonlóan szilárd cementhabarccsal simított felület, stb.) kerülhet. A betonalap dilatációit az aljzatkiegyenlítő rétegen át kell vezetni. Egybefüggő felületen a Soripon aljzatkiegyenlítést legalább 25 m2-ként (ill. ha a felület átlója 7-8 m-nél nagyobb) dilatálni kell. Felhordás előtt alapozó használata szükséges.
A Soripon habarcs felhordása előtt az alapfelületet háromszoros mennyiségű vízzel hígított Soripon alapozó emulzióval kell alapozni.
A habarcs előállítását célszerű olyan lassú fordulatszámú fúrógépbe fogott keverőszárral végezni, amelynek a teljesítménye min. 1000 W. Túlságosan magas fordulatszámon végzett keveréssel a friss habarcsba káros mennyiségű légbuborék kerül.
A poranyagot az előírt mennyiségű vízbe folyamatosan adagolva, az állandó keverést a habarcs csomómentességéig kell végezni (kb. 2- 5 perc). A bekevert Soripon-t 5-10 percig pihentetni kell. A habarcsot pihentetés után újra átkeverjük, majd felöntjük. A bekevert habarcsot 20 percen belül kell felhasználni.
Javasolt keverési arány: kb. 6 liter vízhez 25 kg poranyag (egy zsák). A vízmennyiség szükség esetén kismértékben növelhető, vagy csökkenthető (25 kg-ként max. 0,5 literrel). Célszerű minden esetben a legkisebb vízmennyiségbe (5,5 literhez a 25 kg) történő keveréssel kezdeni, mert a habarcs vízigénye kismértékben ingadozhat (pl. korától, tárolástól függően).
A leírtak szerint előkészített aljzatra az alapozást követő kb. 30-40 percen belül, de feltétlen az alapozó teljes megszáradása előtt fel kell hordani a bekevert habarcsot (ún. „nedves a nedvesre” technológia). Az alapozó száradási ideje a helyi körülményektől jelentősen függ (léghőmérséklet, szellőzés, stb.). A megkevert habarcsot lehetőleg folyamatosan és egyenletesen kell az aljzatra felönteni, majd rozsdamentes glettvassal a felületen szétteríteni. A szétterítésnél adódó anyagfodrosodás az anyag önterülő képessége miatt kiegyenlítődik.
Anyagszükséglet: 1,6 kg poranyag/m2/mm
Az aljzatkiegyenlítő habarcsot csak +5°C - +28°C közötti aljzat és léghőmérséklet esetén alkalmazzuk. A friss aljzatkiegyenlítés fagyveszélyes, fagyhatás a felhordást követően legalább 5 napig nem érheti! Felületét a gyors kiszáradástól is védeni kell, ezért erős napsütéstől, huzattól óvni szükséges.
A Soripon habarcsot 3-5 mm átlagos rétegvastagságban kell felhordani. Helyenként simítással 1 mm alatti vékony réteg is (kifutó glettelés) létrehozható. A helyenkénti maximális rétegvastagság nem haladhatja meg a 15 mm-t, mert káros hajszálrepedések léphetnek fel. Ha a kiegyenlítés átlagos rétegvastagsága meghaladná az 5 mmt, akkor a kiegyenlítést több rétegben kell elvégezni. A két réteg felhordása között 24-48 óra száradást kell biztosítani, az alapozást a korábban ismertetett módon végezzük el.
A kötés és szilárdulás üteme a környezeti tényezőktől – főleg a hőfoktól – erősen függ, de 20°C körüli hőmérsékleten az aljzatkiegyenlítés 24 óra elteltével járható és 3-5 nap múlva burkolható.

 

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2020 Piktorfesték