Akciós termékeink
Kiemelt ajánlatunk
Bejelentkezés/Regisztráció
a kosár jelenleg üres
Rendelés feladása
FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSAINK
SZAKTANÁCSOK
ÜZLETEINK
RÓLUNK
Mi ÚJSÁGunk
KAPCSOLAT

Főoldal

  »  

Lakkok

  »  

Sellakk világos (Klorid)

Sellakk világos (Klorid)
Gyártó:  Klorid ZRt
Raktáron
Választható színek:  
Kiszerelés:  
Kosárba:  db-ot
Áraink kizárólag WEBÁRUHÁZUNKRA érvényesek.
ÜZLETEINKBEN az eladási ár és a termékkör ettől eltérhet.
 
Rövid leírás:

Antik bútorok, hangszerek lakkozására, bútoriparban pácolásra és bútorpolitúrként.
Figyelem!
A monitoron megjelenő színek eltérhetnek a valóságostól!
Bruttó: 
3 016 Ft
 
Nettó: 
2 375 Ft
 + ÁFA
Vissza a webáruházba
 
TERMÉKELEÍRÁS
ÉRTÉKELÉS
TOVÁBBI KÉPEK
HASONLÓ TERMÉKEK
 
A Klorid Zrt. által kiszerelt és forgalmazott Sellak természetes (állati) eredetű, vegyi úton fehérített, viasztalanított gyanta. Ivory (világos) és Orange (sötét) színekben kapható. A Sellak Indiából, Thaiföldről származik, a Laccifer lacca nevű fákon tenyésző élősködő rovar – lakktetű – váladékából készítik.
A Sellak egy természetes polimer, hasonlít a hőre lágyuló műanyagokra, műgyantákra. Apró dísztárgyak, bizsuk készítésére is alkalmas. A vonós hangszerek festő-, lakkozó anyaga, mert ez rontja a legkevésbé a fahangszer-test hangrezgési tulajdonságait. Elsősorban antik bútorok lakkozására használják, de „bio” jellege miatt egyre inkább előtérbe kerül hétköznapi tárgyakon, egyszerűbb bútorokon való alkalmazása is.
A Sellak alkoholban (metilalkohol, etilalkohol, denaturált szesz) oldódik. Ebben az oldott formában lakknak használható. A Sellakot leggyakrabban a régi és új bútorok felület kezelésére politúrozására használják. A politúrozáshoz először alappolitúrt készítünk. Összetétele 6 rész denaturált szeszben 1 térfogatrész Sellakot kell feloldani. Az alapoldatot alaposan összerázva hagyjuk teljesen feloldódni, ezt követően néhány napig hagyjuk ülepedni. A teljesen megtisztított portalanított fa felületet az alapozó Sellakkal átvonjuk. A felület száradása után (12-24 óra) elkészítjük a fényező politúrt az alapozó Sellakot 1:1 arányban denaturált szesszel hígítva politúrozó labdával vigyük fel a felületre.
A Sellak oldódásához használt alkohol veszélyes ezért kerülni kell a bőrre és szembe jutását. Egyéni védőeszközök használata kötelező (védőszemüveg, gumikesztyű). Az oldószer (etanol) tűzveszélyes nyíltláng használata, dohányzás tilos. A megfelelő szellőzést biztosítani kell.

 

Képgaléria
Íratkozzon fel hírlevelünkre
Adatkezelési tájékoztató
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
PARTNEREINK
BESZÁLLÍTÓINK
HÍREK
RÓLUNK MONDTÁK
LETÖLTÉSEK
© 2018 Piktorfesték