CÉDRUS FABEVONÓ VASTAGLAZÚR 0.75L VÖRÖSFENYŐ
A képek csak illusztrációk!
Figyelem! A monitoron megjelenő színek eltérhetnek a valóságostól!
CÉDRUS FABEVONÓ VASTAGLAZÚR 0.75L VÖRÖSFENYŐ
Gyártó: Kemikál Zrt
RENDELHETŐ
Bruttó:3 669 Ft
Nettó:2 889 Ft + Áfa
Választható kiszerelések:
0.75 l
2.5 l
Választható színek:
darab
KOSÁRBA
Rövid leírás: Kültéri fafelületek és beltéri faburkolatok védelmére és lazúrhatású díszítő bevonatának kialakítására.Biztonsági adatlapok
TERMÉKLEÍRÁS
ÉRTÉKELÉS
KÉPEK
HASONLÓ TERMÉKEK
Vizes diszperziós poliakrilát kötőanyagot, valamint megfelelő színtartósságot biztosító speciális fény- és öregedésálló lazúrpigmenteket tartalmaz. Esztétikus, selyemfényű bevonatot ad, fokozza a favédőszer hatásosságát és védi a faanyagot az időjárás hatásaival szemben.
SZÍNVÁLASZTÉK: aranytölgy, dió, mahagóni, svédvörös, vörösfenyő, cseresznye, oregoni fenyő, paliszander, teak.
MŰSZAKI JELLEMZŐK
Külső megjelenés: könnyen homogenizálható, vizes diszperziós lazúr festék
Sűrűség 200C-on 0,98-1,06 kg/m2
Szárazanyag tartalom 105°C-on 21-23%
Átfesthetőség ( 20 C-on) önmagával kb. 2 óra után
Felhasználási hőmérséklet alsó határa: +10°C
Kültéri fafelületek (pl. faházak, korlátok, kerítések stb.) és belső térben lévő faburkolatok (pl. lambériák, nyílászárók,mennyezetek, stb.) védelmére és lazúrhatású díszítő bevonatának kialakítására alkalmas. Vízzel vagy talajal, ill. talajvízzel tartósan érintkező felületekre nem javasojuk.
A Cédrus fabevonó lazúr két rétegben, összesen 130-150 rnl/rn" mennyiségben felhordva a fafelületen kb. 0.05-0.06 mm vastag réteget képez.
Az alkalmazott kötőanyag és pigment ebben a rétegvastagságban már biztosítja az időjárásállóságot, valamint a lazúr jellegű díszítő hatást.
Ajánlott rétegrend a különböző klímaterületekre:
a.) Kültéren:
1 réteg Cédrus fakonzerváló alapozó legalább 100 ml/m2 mennyiségben, 2 réteg Cédrus fabevonó lazúr, legalább 150 ml/m2 összmennyiségben.
b.) Beltérben:
Az épületen belül, 75% relatív légnedvesség alatti, száraz légtérben a fafelület speciális védelmet a farontó gombák ellen nem igényel, így a fungicid tartalmú alapozószer alkalmazása nem követelmény. A díszítő hatást biztosítja: 2 réteg Cédrus fabevonó lazúr, legalább 150 ml/m2 összmennyiségben.
c.) Speciális igénybevételnél:
Olyan esetekben, ahol gyakori igénybevételként jelentkezik a 75% feletti relatív légnedvesség, ill. különösen agresszív klíma esetében a következő rétegrend ajánlott: 2 réteg Cédrus fakonzerváló alapozó, legalább 200ml/m2 összmennyiségben, a beépítendő faburkolat tejes felületén (külső, belső felület, valamint oldalél részen) 2 réteg Cédrus fabevonó lazúr, legalább 150 ml/m2 összmennyiségben.
d.) Régi tönkrement, különböző típusú (pl. oldószeres műgyanta kötőanyagú), lazúr jellegű favédő kezelések, bevonatok felújítására: amennyiben a régi bevonat a felülethez nem köt szilárdan, laza, tönkrement, úgy kaparással, csiszolással el kell távolítani, majd a Cédrust az igénybevételi körülményeknek megfelelően, a fent leírt módon alkalmazzuk. ha a régi bevonat még a teljes felületen sima, szilárdan kötött, csak "megkopott", színét vesztett, a felület tisztítása (portalanítás, vagy tapadó szennyezés esetén alapos mosás, szárítás) után Cédrus fabevonó lazúrral közvetlenül átvonható. Ilyen esetben a színt a régi bevonat színe befolyásolja, a színválasztást korlátozza (célszerű a meglévőnél sötétebb színt választani).
Cédrus fabevonó lazúr felhordása: Az alapozó réteg (rétegek) száradása után következik a Cédrus fabevonó lazúr rétegek felhordása ugyancsak az igényeknek megfelelő méretű, finom szőrű lapos ecsettel vagy tűnemezelt habszivaccsal (pl. EUR02000). Felhordás előtt a Cédrus fabevonó lazúrt alapos felkeveréssel homogenizálni kell. Igény szerint a különböző színek egymással korlátlan arányban keverhetők, így a meg lévő színválaszték tetszőlegesen bővíthető. Ilyen esetben különösen indokolt próbafelhordást végezni, valamint javasoljuk a szükséges anyagmennyiséget egyadagban megkeverni a teljesen azonos színárnyalat biztosítása céljából. Az anyagot a fafelületre egyenletes rétegvastagságban kell felhordani és még nedves állapotban (filmképzés előtt!) kinyomott ecsettel vagy habszivaccsal a fa szálirányában kihúzni, ill. eloszlatni. Ezzel az utólagos áthúzással kétrétegű Cédrus fabevonó lazúr esetében is bíztosítnató a fa természetesrajzolata. Az egyes rétegek között 1-3 óra száradási időt kell biztosítani. A Cédrus fabevonó lazúr szintén felhordásra kész állapotban kerül forgalomba. Hígítani nem szükséges,és nem is javasolt. A munkaeszközök tisztítása úgy az alapozónál, mint a lazúrnál filmképzés előtt vízzel, száradás, filmképzés után csak oldószerrel (pl. aceton) történhet. Amennyiben néhány órán belül eső várható, Cédrussal kültérben ne dolgozzunk! Téli időszakban kültérben lehetőleg egyáltalán ne fessünk Cédrussal, ha ez mégis elkerülhetetlen, erre tartósnak ígérkező, enyhe, szép (derült, + 10 C feletti) időben keríthetünk sort. Meleg nyári időben, napsütötte felületeken végzett munkánál ügyeljünk arra, hogy a tűzö nap által felforrósított felületre ne fessünk, felhordás közben és röviddel az után se érje közvetlen napsugárzás a friss bevonatot.
A Cédrus fakonzerváló alapozó biocid hatóanyagai: gombaölő :3 jód- 2 propinil- N butil karbamát (EINECS szám: 259-627-5), kevesebb, mint 1,2 tömeg %
rovarölő: alfa-ciano- 3 fenoxibenzil - 3(2,2 - diklórvinil) -2,2 dimetil- ciklopropán- karboxilát I cipermetrin (EINECS szám: 257-842-9), kevesebb, rnint 0,1 tömeg%
A termékhez nincs vevői értékelés.
A termékhez nincsenek további képek.