CÉDRUS SZÍNTELEN FABEVONÓ ALAPOZÓ 0.75L
A képek csak illusztrációk!
Figyelem! A monitoron megjelenő színek eltérhetnek a valóságostól!
CÉDRUS SZÍNTELEN FABEVONÓ ALAPOZÓ 0.75L
Gyártó: Kemikál Zrt
RENDELHETŐ
Bruttó:2 031 Ft
Nettó:1 599 Ft + Áfa
Választható kiszerelések:
0.75 l
2.5 l
darab
KOSÁRBA
Rövid leírás: Védi a faszerkezeteket a kártevőktől, kék- és szürkepenész kialakulásától.Biztonsági adatlapok
TERMÉKLEÍRÁS
ÉRTÉKELÉS
KÉPEK
HASONLÓ TERMÉKEK
Finom részecskeméretű vizes diszperziós poliakrilát kötőanyagot és a farontó gombákkal szemben hatékony fungicid, valamint a farontó rovarok megtelepedését gátló inszekticid szereket tartalmaz. A kis részecskeméretű kötőanyag lehetővé teszi a faanyag kellő mélységig történő impregnáló alapozását, ill. biztosítja a bevonóréteg jó fogadását.
A Cédrus fakonzerváló és fabevonó rendszer felhordása előtt a fafelület előkészítése (gyalulás, csiszolás, gyantakifolyás eltávolítása, stb.) a bevonat tartósságát és esztétikai megjelenését nagymértékben befolyásolja. A felületen lévő un. tapadó szennyeződéseket (pl. por, korom, zsír, olaj) el kell távolítani.
Az eltávolításra csiszolás, kaparás és pormentesítés, ill. igény szerint oldószeres zsírtalanítás alkalmazható. Régi, elöregedett, különböző típusú, lazúr jellegű favédő kezelések, ill. bevonatok a Cédrus bevonatrendszerrel felújíthatók. A jól tapadó, sima felületű régi bevonatokat csak a fentiek szerint kell előkészíteni. A laza, tönkrement régi lazúrbevonatot el kell távolítani.
Az eltávolításra erősszálú kefe (drót, gyökér) vagy csiszolóvászonnal történő csiszolás a legmegfelelőbb, de szálirányú kaparással, fémkaparó lappal is elvégezhető. Utána a felületet pormentesíteni kell sűrített levegővel, vagy porolóecsettel.
Tanácsos a munka megkezdése előtt az előzetesen előkészített felületen a rendszer anyagaival próbafelhordást végezni, így az adott felületre vonatkozó anyagfelhasználás, a bevonat megjelenése, színhatása stb. ellenőrizhető.
Az alapozó réteg (rétegek) száradása után következik a Cédrus fabevonó lazúr rétegek felhordása ugyancsak az igényeknek megfelelő méretű, finom szőrű lapos ecsettel vagy tűnemezelt habszivaccsal (pl. EURO2000).
Felhordás előtt a Cédrus fabevonó lazúrt alapos felkeveréssel homogenizálni kell. Igény szerint a különböző színek egymással korlátlan arányban keverhetők, így a meglévő színválaszték tetszőlegesen bővíthető. Ilyen esetben különösen indokolt próbafelhordást végezni, valamint javasoljuk a szükséges anyagmennyiséget egy adagban megkeverni a teljesen azonos színárnyalat biztosítása céljából.
Az anyagot a fafelületre egyenletes rétegvastagságban kell felhordani és még nedves állapotban (filmképzés előtt!) kinyomott ecsettel vagy habszivaccsal a fa szálirányában kihúzni, ill. eloszlatni. Ezzel az utólagos áthúzással kétrétegű Cédrus fabevonó lazúr esetében is biztosítható a fa természetes rajzolata. Az egyes rétegek között 1-3 óra száradási időt kell biztosítani. A Cédrus fabevonó lazúr szintén felhordásra kész állapotban kerül forgalomba. Hígítani nem szükséges, és nem is javasolt. A munkaeszközök tisztítása úgy az alapozónál, mint a lazúrnál filmképzés előtt vízzel, száradás, filmképzés után csak oldószerrel (pl. aceton) történhet.
Amennyiben néhány órán belül eső várható, Cédrussal kültérben ne dolgozzunk! Téli időszakban kültérben lehetőleg egyáltalán ne fessünk Cédrussal, ha ez mégis elkerülhetetlen, erre tartósnak ígérkező, enyhe, szép (derült, + 10 °C feletti) időben keríthetünk sort. Meleg nyári időben, napsütötte felületeken végzett munkánál ügyeljünk arra, hogy a tűző nap által felforrósított felületre ne fessünk, felhordás közben és röviddel az után se érje közvetlen napsugárzás a friss bevonatot.
Külső megjelenés: jellegzetes szagú, fehér színű, homogén, vizes diszperziós folyadék.1
Sűrűség 20°C-on: 0,94-1,04 kg/m3
Szárazanyag tartalom 105°C-on: 11-13%
Száradási idő (20°C-on): max.1óra
Átfesthetőség 20°C-on: min 1 óra (Cédrus fabevonó lazúrral)
VOC tartalom (A/h) max: 30 g/liter
Felhasználási hőmérséklet: alsó határ min. +10°C
A termékhez nincs vevői értékelés.
A termékhez nincsenek további képek.